Samstemt glede over statsbudsjettet

- Kulturpolitikerne på Stortinget har oppfordret musikkorganisasjonene til å komme med samlede krav. Det har vi gjort. Nå begynner pengene å komme, konstaterer Samstemt-organisasjonene Landslaget for Spelemenn, Norsk Folkemusikk- og Danselag, Norsk jazzforum, Norsk Rockforbund, FONO og NorgesNettet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Halvard Kaasa, NFD

Musikkorganisasjonene bak Samstemt 2006 jubler over statsbudsjettet som ble lagt fram i dag, hvor Samstemt fikk midler til mange av prioritetene. Ikke minst ser det ut til at Norsk Rockforbund er reddet ut av den akutte økonomiske krisesituasjonen.

- I Norsk Rockforbund sto jubelen i taket i dag. Ikke siden rockemillionene på 90-tallet har det vært større enkeltbevilgninger til rock og arrangører enn i Statsbudsjettet for 2006. En fantastisk seier for de norske konsertarrangørene!, sier Monica Larsson, daglig leder i Norsk Rockforbund.

Folkemusikken har endelig fått penger til å starte etableringen av en riksscene for folkemusikk og folkedans i Oslo.

- Me er glade for at Stoltenbergregjeringa no har starta arbeidet med å følgje opp Kulturløftet. Dette er ein gla dag for alle som er opptatt av at folkemusikk og folkedans skal bli verdsett som kunstnarlege uttrykk på lik line med andre kunstformer, sier Halvard Kaasa, styreleder i Norsk Folkemusikk- og Danselag.

NorgesNettet styrkes med en million.

- Dette er vi godt fornøyde med. Denne økningen gjør at vi kan utvide antallet scener i nettverket ytterligere, til glede for artister og publikum på tvers av musikalske sjangere, sier daglig leder i Norgesnettet Sigmund Valberg.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten