Norges Musikkorpsforbund: - Korps- og orkesterglede!

Det blir mer penger også til korpsene - hele 2.5 millioner foreslås bevilget til et eget instrumentfond for korps. Dette har vekket betydelig glede i Norges Musikkorpsforbund og Norsk skoleorkesterforbund. - Å få opprettet en øremerket støtteordning for kjøp av korpsinstrumenter har vært en av våre viktigste musikkpolitiske saker, sier Korpsnett Norges styreleder Aksel G. Roksti.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Anna Elisa Tryti og Morten Hagevik

Kulturminister Trond Giske foreslår en bevilgning på 2.5 millioner til et eget instrumentfond for korps. - Vi forutsetter at dette også skal gå til orkester, sier Terje Winther i Norsk skoleorkesterforbund. Og de to korpsorganisasjonene er meget fornøyde. Norges Musikkorps Forbund har arbeidet med dette i en årrekke, og Korpsnett Norge har også hatt dette som en av sine viktigste musikkpolitiske saker.

Det var Norges Musikkorps Forbund som sammen med Norsk skoleorkesterforbund tok initiativ til opprettingen av et instrumentfond. Gjennom Kulturløftet har dette vært en av hjertesakene til SV, og det er en stor glede i korps- og skoleorkstre over hele landet i dag over forslaget!

Korpsnett Norge sier i en pressemelding at de mottok med stor glede og begeistring myheten om nytt instrumentfond. - Å få opprettet en øremerket støtteordning for kjøp av korpsinstrumenter har vært en av våre viktigste musikkpolitiske saker, sier Korpsnett Norges styreleder Aksel G. Roksti. - At instrumentfondet nå er vedtatt oppfatter vi som en erkjennelse av musikkorpsenes betydning for musikklivet i Norge. Vi ser frem til at musikkorpsene nå kan gi flere barn og unge tilbud om plass i korpset, og at de kan få opplæring på nyere og bedre instrumenter, - avslutter en tydelig fornøyd styreleder.

Og Norges Musikkorps Forbund er også fornøyd:

- Det er et viktig gjennombrudd for korpsene og for Norges Musikkorps Forbund at ordningen nå er på plass. Men når en instrumentpark for et korps koster 1,5- 2 millioner kroner og vi har over 1700 korps, er ikke dette et stort beløp. Likevel viser fondet at den nye regjeringen tar korpsene på alvor, og vi vil nå jobbe videre så vi får et fond med en størrelse som virkelig monner, sier generalsekretær Anna Elisa Tryti og fortsetter:

- Vi registrerer også med glede at forsvarsminister Strøm-Erichsen har satt av 4 millioner kroner ekstra til forsvarskorpsene i tillegg til de ti ekstra millionene korpsene alt er blitt lovet. NMF setter pris på den gode dialogen vi har hatt med forsvarsministeren, og at den nye regjeringen allerede nå viser at de vil ta vare på både amatørkorpsene og forsvarskorpsene.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten