Musikkteknologidagene er like rundt hjørnet

Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og NOTAM minner om at fristen for å melde seg på Musikkteknologidagene er fredag 23. september. Arrangementet vil gå av stabelen fredag 30. september og lørdag 1. oktober på Blindern. Tanken er å samle forskjellige miljøer og personer som på ulike måter er involvert i musikkteknologi i Norge; innenfor utdanning, forskning, utvikling, formidling, produksjon, utøving, osv. Arrangementet er åpent for alle.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Alexander Refsum Jensenius, 2004

Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og NOTAM minner om at fristen for å melde seg på Musikkteknologidagene er nå på fredag 23. september.

Musikkteknologidagene arrangeres av Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og NOTAM. Musikkvitenskap - studiet av opplevelsen av musikken og forståelse av musikkens vesen og funksjoner - er i dag et svært mangefasettert fag med tilknytning til mange ulike nabovitenskaper både innen humaniora, samfunnsfagene og realvitenskapene. Iinstitutt for Musikkvitenskap avspeiler en del av dette mangfoldet både i forskning, undervisning og formidling.

Instituttet har drøye 40 ansatte, hvorav 19 er personer i faste vitenskapelige stillinger, 12 er stipendiater (4 av disse er postdoktorer) og 8 personer jobber i administrasjonen. I tillegg er mange timelærere engasjert for undervisning i de praktiske disiplinene, står det å lese på IMVs egne hjemmesider. Vårsemesteret 2005 hadde instituttet ca. 250 studenter, nokså likt fordelt på lavere grad (bachelor) og høyere grad (master/hovedfag).

Musikkteknologi er et relativt nytt, og sterkt ekspanderende, fagfelt. Det er per definisjon tverrfaglig, og dekker blant annet områder innen akustikk, informatikk, psykologi, lingvistikk, lyddesign, multimedia, lydteknikk, musikkproduksjon, musikkvitenskap, komposisjon, utøving, lydkunst osv.

- De siste årene har vi sett en voldsom økning i interessen for musikkteknologi innen utdannings- og forskningsmiljøer, bedrifter, produsenter, musikere og kunstnere, sier stipendiat Alexander Refsum Jensenius, som selv vil innlede den avsluttende bolken kalt "En visjon for musikkteknologi i Norge?".

- Vi ser at det kan være interessant å få en større dialog mellom de forskjellige aktørene, og foreslår derfor å starte en årlig seanse hvor alle som er interessert i musikkteknologi kan møtes. Vi arrangerer derfor Musikkteknologidagene 2005, og håper at arrangementet kan flytte seg til andre steder i Norge i årene fremover.

Blant spørsmålene somnok vil havne på dagsordenen, er disse: Hvem underviser i hva i det norske utdanningssystemet i dag? Kan vi tenke oss større samarbeid og arbeidsfordeling mellom institusjonene? Hva forventes det av elever/studenter i musikkteknologi på de forskjellige nivåene? Hvilket arbeidsmarked finnes? Hva skjer innen musikkteknologisk forskning og utvikling - og innen næringslivet?

I tillegg vil en rekke fagpersoner legge frem presentasjoner innenfor temaer som utdanning, forskning, formidling, industri/næringsliv, samt produksjon/komposisjon. Blant disse finner vi bl.a. Rolf Inge Godøy, Bendik Hofseth, Jon Balke, Jan-Tore Diesen, Tilman Hartenstein, Natasha Barrett, Chris Watson, Tor Halmrast og Jøran Rudi.

En lydinstallasjon av Christian Blom vil stå i foajeen i Georg Sverdrups hus i forbindelse med musikkteknologidagene, samtidig som det er lagt opp til en musikalsk opplevelse i regi av Ultimafestivalen, Arrangementet vil gå av stabelen fredag 30. september og lørdag 1. oktober i Auditorium 2, Georg Sverdrups hus, Blindern. Et mer detaljert program finner du på denne nettsiden hos Universitet i Oslo.

Arrangementet er åpent for alle. Det er gratis å delta, men det kreves påmelding innen 23. september. Alle etternølere bør derfor ta kontakt med a.r.jensenius@imv.uio.no, så snart som råd.

En lydinstallasjon av Christian Blom vil stå i foajeen i Georg Sverdrups hus i forbindelse med musikkteknologidagene.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten