Norges Musikkorps Forbund forventningsfull etter valget

- Nå gleder vi oss til å gå fra prat til penger. Det har vært store løfter i partiprogram og valgkamp. Vi har store forventninger til den rød-grønne alliansen, sier Norges Musikkorps Forbunds generalsekretær Anna Elisa Tryti, etter at valgresultatet er klart.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kulturløftet 2004

De rød-grønne partiene som snart overtar regjeringen, gikk tidlig ut og lovet bedre rammevilkår for kultur, og ikke minst for det frivillige kulturlivet. Gjennom 15 punkt har de i Kulturløftet forpliktet seg til å satse sterkt på kultur.

- I Kulturløftet har de lovet best mulig rammevilkår for frivillige lag og organisasjoner, og har lovet instrumentfond for korps og orkestre, mer frifondmidler og å vurdere å dekke TONO-avgiften for korps. Arbeiderpartiet har lovet bedre rammevilkår for korps og kor, sier Tryti i NMF.

- Alle de rød-grønne har lovet et instrumentfond. I intervju med Musikkorpsavisa, har Senterpartiet sagt de ønsker dette beløpet til 100 millioner kroner. SV har i forbindelse med kulturmeldingen også lovet å vurdere fri dirigenttjeneste til skolekorpsene. Vi er glad for at FrP i valgkampen har lovet å se på instrumentfond, så her ligger det an til et stort flertall når statsbudsjettet skal behandles i høst, fortsetter Tryti.

De rød-grønne har også lovet å se på fordelingen av Tippemidlene. I dag går det 800 millioner kulturkroner direkte inn i statsbudsjettet som ingen kan redegjøre for. Dette er penger som skulle direkte ut som friske midler til kulturformål. Dessuten har de rød-grønne lovet å se på erstatning for korpsenes tapte inntekter fra spilleautomater.

- NMF takker for en god og konstruktiv dialog med alle partier. Vi gleder oss til å fortsette den fremover, sier Anna Elisa Tryti.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om amatørmusikklivet

27.03.2014

Jubileumsmidler


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten