Blå drar til Moskva

Blå fortsetter sitt utvekslingsprosjekt med søsterklubber andre steder i verden. Førstkommende lørdag tar de med seg Hanne Hukkelberg Band, DJ Audun Vinger og Kampen Bistro for å innta Russlands hovedstad Moskva, på klubben Kitaisky Leotchik Jao da, som er oppkalt etter den fiktive kinesiske piloten Jao da og ifølge Blå kan minne om en krysning av Mono og Lorry.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Hanne Hukkelberg

Førstkommende lørdag er det klart for det fjerde arrangementet i Blås klubbutvekslingsprosjekt. Til nå har Berlin vært på Blå, Blå vært i Berlin og Moskva vært på Blå. Arrangementene har vært velllykkede. Det har kommet opp i mot 1500 besøkende totalt sett, ca. 800 på Blå og 700 i Berlin.

- Vi forventer stort trøkk i Moskva også, sier Blås Sigurd Reinton. - Allerede nå merker vi at de kontaktene vi har fått vil bli gode for oss og våre musikalske venner i Norge, det har for eksempel dukket opp en forespørsel om vi kan bidra med et band på en festival i Moskva neste sommer.

Blå tar med seg 3 bartendere, en dørvakt, en billettselger, en lydtekniker, en booking, en kokk, daglig leder, seks artister og én DJ til Moskva.

- Så får vi se om vårt broderfolk i øst takler en akevitt til reinsdyret, Hanne Hukkelbergs sindige toner og Vingers fengende rytmer, sier Reinton.

Dørene åpner kl. 20.00, og for å komme inn må man betale 300 rubler. Klubben Kitaisky Leotchik Jao da ligger ved metrostasjonen Kitaii Gorod og har adresse Ljubjanskii proezd 25, ikke langt fra Kreml, ett lite stykke fra Hotell Rossija.

- Klubben kan være litt vanskelig å få øye på, da inngangen ligger i kjelleren, forteller Blå, og oppfordrer til å holde utkikk etter et skilt med en kineser i et fly på.

Lokalet kan minne om en blanding av Mono og Lorry. Her kan du 24 timer i døgnet få servert mat og musikk. Om somrene feirer de bursdagen til den kinesiske piloten Jao da, som klubben er oppkalt etter, med en teateroppsetning i bakgården, der de bygger en modell av flyet til piloten og både barn og voksne deltar. Jao da er en fiktiv figur, som de er overbevist om at finnes, og det er historien om hans reise fra Kina til Russland som legger grunnlaget for sjela til denne klubben. Spør du en som jobber der, en som i tillegg kan litt engelsk, kommer historien raskt opp. Stedet er også preget av flydeler fra flyet til Jao da og malerier på veggene forteller historien hans.

Musikalsk er denne klubben en smeltedigel av russiske og internasjonale toner. Manu Chao er et eksempel på en internasjonal artist som har besøkt stedet flere ganger.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten