Lange netter med Øyafestivalen

The Posies, Lee Ranaldo, King Midas, El Caco og Lasse Marhaug er alle aktuelle navn når Øyafestivalen i Oslo nå presenterer det ferske konseptet Øyanatt. Konsertene skjer på Rockefeller og John Dee, med mulighet til å bevege seg mellom scenene. Tre sommernetter på rad vil man dermed presentere to band på hver av disse scenene, altså totalt fire per natt.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

King Midas 2005 (Foto: Anders Røren)

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det nye konseptet innebærer at Øyafestivalen torsdag, fredag og lørdag tar festivalen innendørs,etter at utendørskonsertene er ferdige i Middelalderparken. Øyanatt vil finne sted på Rockefeller og John Dee, og byr som nevnt på mulighettil å bevege seg mellom scenene - slik at man kan oppleve fire konserter per natt. Den første konserten hver Øyanatt vil starte omtrent en halvtime etter at konsertene i Middelalderparken er over, og siste band vil være ferdig omtrent 02.30.

De med armbånd fra Øyafestivalen 2005 - enten det dreier seg om dagsbillett, festivalpass eller akkreditering) betaler kroner 100,- per dag, mens prisen dobles for andre. Billetter kan kjøpes på Posten, www.billettservice.no, eller i døren på Rockefeller samme kveld, dersom det er billetter igjen.

- Øyanatt er den mest betydelige utvidelsen av festivalprogrammet i år. Vi skal sørge for å ta med oss festivalstemningen inn. Dette betyr svette opplevelser, kule konserter og generell hygge langt utover natta, lover Øyafestivalen i et av sine sedvanlig entusiastiske presseskriv.

Flere norske og internasjonale navn offentliggjøres utover våren, men alt nå er det klart at Øyanatt-konseptet vil omfatte størrelser som amerikanske The Posies og Lee Ranaldo, samt svenske Silverbullit. Den norske beholdningen så langt er plateaktuelle King Midas og hardtrockende El Caco, samt den allestedsnærværende støymesteren Lasse Marhaug, som i påsken også opptrådte på Infernofestivalen.


Miljøpris for kildesortering

Vi tar også med at Øyafestivalen var en av vinnerne av den nasjonale miljøprisen Glassbjørnen i kategorien kildesortering. Juryen i Grip begrunnet skulderklappet som følger:

"Øyafestivalen i Oslo er et utearrangement der mer enn 40.000 musikkfrelste samles en gang i året. Festivalen tilrettelegger for kildesortering av hele ni fraksjoner. Kildesorteringsgraden i 2004 var på 51%, og målet for 2005 er 60%, noe som er svært høyt for denne typen arrangementer.

Festivalen setter miljøkrav til leverandører og samarbeidspartnere ved at disse må dokumentere miljøvennlig drift. I tillegg er festivalen bevisst miljøets rolle i sine innkjøp, ved at de har utarbeidet en innkjøpsplan for å minimere miljøbelastningen. Denne planen går blant annet ut på at festivalen tenker på avfallsminimering og hva slags avfall produktet de kjøper inn genererer. Dette bidrar til miljøsamarbeid i hele miljøkjeden.

Øyafestivalen har en bemannet miljøstasjon på festivalområde hvor publikummerne kan komme og få råd, tips og opplæring i kildesortering. De markedsfører også systemet for andre festivaler både i Norge og i utlandet."

I en kommentar til prisen sier ledelsen i Øyafestivalen følgende:

- Å motta en slik pris er en stor ære for oss og føles som en liten belønning for miljøarbeidet vi har lagt ned de siste årene. Først og fremst er dette en stor inspirasjon og motivasjon for oss med tanke på nye målsettinger og miljøarbeidet i åra som kommer.

Nærmere omtale av årets program, som stadig fylles opp med nye navn, finner interesserte som vabnlig på www.oyafestivalen.no. Blant årets norske artister kan vi i farten nevne Animal Alpha, Annie, Cloroform, Datarock, Gartnerlosjen, Kings of Convenience, Madrugada, Magnet, Satyricon, The Thing, Thulsa Doom og Tuboneger. Festivalen arrangeres i år fra 10. til 13. august.
 

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten