Nora Brockstedt opptrer på Gamle Logen

Lørdag 16. april spiller Nora Brockstedt på Gamle Logen i Oslo. I en alder av 81 er hun midt i lanseringen av sin første Jazzplate, "Time Goes By". -- Vi gleder oss umåtelig til å presentere Nora Brockstedt for vårt Cafépublikum og ønsker velkommen til en uforglemmelig konsert, sier arrangørene.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Nora Brockstedt, 2005

Nora Brockstedt er intet mindre enn en levende legende i norsk musikkliv, som for det store publikum alltid forbindes med Alf Prøysen-viser og norske Melodi Grand Prix-vinnere. Men jazzen har vært et vel så viktig sidespor i hennes musikalske karriere, ikke minst samarbeidet med Egil Monn-Iversens orkestre og sanggruppa The Monn-Keys på 50-tallet.

Det gjorde sikkert ingenting at Nora Brockstedt ikke ble syerske. I stedet kan vi glede oss over at jazzen endelig har fått overtaket på vår litt tilårskomne pike i lave sko.

Det var nemlig syerske hun skulle bli. Både mor og mormor var nemlig det. Så Nora gikk på aftenskole og i skredderlære, men barndomshjemmets sveivegrammofon og mammas fine sangstemme skjøv henne i en annen retning. Etter over 60 år som sang- og kabaretartist, i en alder av 81, midt i lanseringen av sin første jazzplate, "Time Goes Bye", gjennomfører hun i dag konserter med noen av landets fineste jazz-musikere.

Hun måtte likevel runde 80 og vel så det før hennes største drøm ble virkelighet – å spille inn et rent jazzalbum i eget navn. Sammen med tre generasjoner jazzmusikere oppnådde hun et oppsiktsvekkende resultat. "Ja, vi elsker denne Nora» lød tittelen på Aftenpostens anmeldelse av Nora Brockstedts «As Time Goes By», fjorårets lovprisede jazzalbum.

Brockstedt er inne i sitt syvende tiår som artist. Hun er trolig en av verdens få aktive artister som har vært utgitt på alle «moderne» lydfestingsmedier: 78-plate, vinyl, cd og nå som nedlastbart album: «As Time Goes By» hadde nemlig premiere på nettet.

I følge hennes biografi på den norske utgaven av det glimrende nettstedet Wikipedia debuterte Brockstedt på Chat Noir i 1943, hvorpå hun i løpet av de to neste tiårene ble hun en av landets mest kjente og elskede sangerinner og underholdere.

- På 50-tallet fikk hun en rekke store slagere gjennom intense radioopptredener. Blant disse: "En liten pike i lave sko", "Augustin" og ikke minst "Tango for to".

- Disse tre kan - blant flere - trygt plasseres i skattekisten blant tidlige norske singlesuksesser. Fra 1950 til 1954 var hun medlem av sangkvintetten "The Monn Keys" sammen med Arne Bendiksen, Per Asplin, Oddvar Sande og Egil Monn-Iversen, kan vi lese her.

I følge Wikipedia representerte hun også Norge i Eurovision Song Contest i 1960 og 1961.

- Vi gleder oss umåtelig til å presentere Nora Brockstedt for vårt Cafépublikum og ønsker velkommen til en uforglemmelig konsert, sier arrangørene av lørdagens konsert.

Hjemmesidene til Den Gamle Logen finner du her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten