Happy Days 2005 i bilder

Happy Days ble i år arrangert for første gang, og gikk av stabelen en rekke steder rundt om i Oslo. Ballade har her gleden av å presentere et biledgalleri fra festivalen, som var et nytt initiativ fra Ny Musikk. Her kan du følge arrangementene i tilnærmet kronolgisk rekkefølge, der det ble rom til både konserter, installasjoner og oppsøkende musikervirksomhet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Foto: Bodil Furu

Bodil Furus dokumentarfilm 'Musikken året etter', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Festivalen begynte og sluttet med ikke-musikalske verk. Her fra Bodil Furus bestillingsverk: dokumentarfilmen "Musikken året etter".


Peter Ablinger: '3 steder under Oslo', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Fra Peter Ablingers spesialskrevne verk "3 steder i Oslo". Akustiske målinger av rom oversatt til langsomme, ringende musikalske meditasjoner. Her fra Skatehallen under Hausmania.


Mauricio Kagel: 'Staatstheater', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

NING med festivalens eneste innslag av klassisk musikk: Utdrag fra Mauricio Kagels "Staatstheater" fra 1967


Øyvind Torvund: 'Bandrom 3', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Øyvind Torvunds "Bandrom 3". Bruktmarked på Grønland og sol som glitret i lakken på den feteste BMWen i Europa (ja, den vant EM i styling), gjorde at eksperimentell norsk folkemusikk også nådde et publikum som sjelden hadde vært på samtidsmusikkonserter tidligere. Torvunds verk vakte stor oppsikt hele uka med sin lekne form og konseptuelle substans, og ga mange mindreverdighetskomplekser for bilstereoen sin.


Peter Ablinger: 'Schaufensterstück', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Peter Ablingers "Schufensterstück". Selvspillende piano som oversatte lydene fra Tollbugata til borgerlig klavermusikk i fire lykkelige dager.


Niels Rønsholdt: 'Lust, melancholy', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Ung dansk urfremføring: Niels Rønsholdts "Lust, melancholy", fremført av NING.


Niels Rønsholdt: 'Inside your mouth, sucking the sun', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x381)

Dekonstruktivisme og tårer. Ingen tverrkunstnerisk festival uten opera: Fra Niels Rønsholdts "Inside your mouth, sucking the sun" på Grusomhetens teater. Tora Augestad som Napoleon Bonapartes elskerinne.


Manos Tsangaris: 'Tafel', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Manos Tsanagaris poetiske "Tafel" fremført av Twine med polaroidkameraer, lommelykter og hverdagslige klangobjekter. Romkomposisjoner i Tysk stil. Noen ganger var det litt lyd også.


Manos Tsangaris: 'Tafel', Happy Days 2005 (Foto: Bodil Furu) (500x400)

Problematiserende festivalkomponist: Peter Ablinger leser "Hörtexte" på Fabrikken. Verbale beskrivelser av lyd rundet av hele festivalen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten