Fredskonsert med Den Norske Opera

Den Norske Opera inviterer til konsert i Oslo Konserthus, onsdag 13. april, kl. 19.30. På programmet står Beethovens 9. symfoni og John Harbisons "Abraham". Det er operasjef Bjørn Simensen som i samarbeid med tidligere biskop i Oslo, Gunnar Stålsett, står bak dette unike arrangementet, som skal være med på å inspirere til forbrødring og fred mellom religionene.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den norske opera: Fredskonsert, 2005

Oslo Konserthus danner rammen for dette arrangementet, der musikk og korte innlegg fra jødedom, kristendom og islam er hjørnestenene. I følge Den Norske Opera har Simensen og Stålsett samarbeidet om dette fordi de tror at musikk og andre kulturuttrykk har en viktig rolle å spille i arbeidet med å skape fred. Stålsett, som inntil nylig var en populær og profilert biskop i Oslo, er også president for World Conference Religions for Peace,

Gjennom samarbeid mellom Den Norske Opera og det globale leder-nettverket "Religioner for Fred" vil publikum få oppleve operaens fremste solister, kor og orkester som fremførerer verkene "Abraham" av John Harbison og Beethovens 9. symfoni. Den amerikanske komponisten Harbisons verk "Abraham" ble oppført første gang i Vatikanet for ett år siden. Motetten sentrerer seg om Abrahams navn og ånd som en bro, en kommunikasjonskanal og som et forsoningspunkt i vår tid.

På programmet står også Beethovens niende og siste symfoni, der han samlet et helt livs kunstneriske erfaring, og klarere enn i noe annet verk bekjente sine etiske idealer. Ved å innføre sangstemmer i siste sats, til tekster fra Schillers "An die Freude", søker han tilnærmelse mellom det religiøse og verdslige: For Beethoven var kunstens mål ikke underholdning, men menneskets moralske forbedring, heter det i forhåndsomtalen.

- Den del av Schillers ode, som han valgte seg, understreker også menneskenes universelle brorskap gjennom glede, grunnlagt på evig guddommelig kjærlighet, skriver informasjonssjef Inger Schedell Flattum.

Olaf Henzold er kveldens sjefdirigent, mens Ragnhild Heiland Sørensen (sopran), Hege Høisæter (mezzosopran), Ivar Gilhuus (tenor) og Ole Jørgen Kristiansen (baryton) utgjør de viktigste stemmene. I tillegg medvirker altså Den Norske Operas kor og orkester - samt Oslo Filharmoniske Kor.

Samme dag inviterer Verdenskonferansen Religioner for Fred og Kirkens Nødhjelp til et seminar om Abraham, tradisjonene i jødedom, islam og kristendom og arbeidet for forsoning og fred. På seminaret deltar inviterte religiøse ledere fra Europa. Her vil konkrete samarbeidsformer mellom religioner, globalt, i Europa og her hjemme bli presentert, deriblant en norsk dialog mellom representanter for de tre abrahamittiske religionene.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten