Oslo Sinfonietta og Oslo Kammermusikkfestival: Invitasjon til unge komponister

Oslo Sinfonietta og Oslo Kammermusikkfestival samarbeider jevnlig om å presentere musikk av unge norske komponister, vanligvis i et konsertprogram som også inneholder en klassiker fra det moderne ensemblerepertoaret. Oslo Sinfonietta inviterer i denne sammenheng unge komponister som studerer i Norge eller har sitt virke i Norge, til å sende inn verk for sinfoniettabesetning til vurdering i Oslo Sinfoniettas programråd. Partiturer og øvrig materiale må være poststemplet eller innlevert til nedenstående adresse innen 1. mai 2005.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Christian Eggen - Ultima 2003

Oslo Sinfonietta og Oslo Kammermusikkfestival samarbeider jevnlig om å presentere musikk av unge norske komponister, vanligvis i et konsertprogram som også inneholder en klassiker fra det moderne ensemblerepertoaret.

Oslo Sinfonietta inviterer i denne sammenheng unge komponister som studerer i Norge eller har sitt virke i Norge, til å sende inn verk for sinfoniettabesetning - 1111 111(1) 2 perk pno (hrp) 2 vln vla vlc cb - til vurdering i Oslo Sinfoniettas programråd. I år blir programmet bygget rundt svenske og norske komponister, i anledning 1905-feiringen. Dette er ikke noe krav for de innsendte verkene.

Programrådet ønsker å velge ut 2 av de innsendte verkene og programsette dette/disse på konsert med Oslo Sinfonietta under Oslo Kammermusikkfestival i august 2004. Konserten er den 19. august på Parkteatret.

Reglement:

  • Partiturer og øvrig materiale må være poststemplet eller innlevert til nedenstående adresse innen 1. MAI 2005.
  • Verk som er levert eller sendt etter fristens utløp kan ikke påregne å bli vurdert.
  • Komponistene skal fortrinnsvis være 35 år eller yngre.

Spilleklare stemmer skal leveres 15. juni 2005. Komponister av verk som blir valgt ut vil bli tilbudt en gjennomlesning av partituret sammen med dirigent Christian Eggen før stemmene skrives.

Hver komponist kan sende inn maksimum 2 verk merket med navn sammen med
- innspilling/demo hvis det finnes
- oversikt over tidligere oppførelser (dato, utøver, sted, anledning) hvis verket er oppført.
- komponistens navn, alder, e-postadresse, postadresse, utdanning og evt. verkliste

Materialet sendes til Oslo Sinfonietta, Kongensgt 4, 0153 Oslo, eller leveres inn i resepsjonen (åpen 09.00-15.30 på hverdager).

Oslo Sinfoniettas programråd forbeholder seg retten til å ikke velge ut noen verk og til å ta kunstneriske og/eller praktiske hensyn til konsertprogrammet som helhet i utvelgelsen av verk.Partiturer sendt fra Oslo vil ikke bli returnert, men vil kunne hentes i Musikkinformasjons-sentret etter en nærmere oppsatt dato. Det vil bli sendt ut kvittering for mottatte partiturer.

Programrådet i Oslo Sinfonietta består i 2005 av Christian Eggen, kunstnerisk leder, Asbjørn Schaathun, Eivind Buene og Frode Haltli (musikerrepresentant)

Har du spørsmål, kontakt Oslo Sinfoniettas administrasjon, tlf. 22427095 eller 99329065, e-post : oslo_sinf@musikkenshus.no
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten