Ensemblekonsert med Krohnengen Brass Band

Krohnengen Brass Band holder konsert for messingensembler i Sandvikskirken søndag 6. mars kl. 17.00. Konserten er i samarbeid med trombonisten Per Kristian Svensen og trompeteren Odin Hagen, og vil by på musikk fra ulike epoker og sjangere. Korpset er for anledningen delt inn i en rekke ensembler av ulik størrelse.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Krohnengen Brass Band, 2003

Programmet spenner vidt, med deltakelse fra trioer til 10-manns messingensembler. Krohnengen Brass Band har denne gangen delt korpset inn i en rekke ensembler av ulik størrelse, som alle vil presentere musikk fra ulike epoker og sjangere. Her blir det musikk for enhver smak. Konserten er i samarbeid med trombonisten Per Kristian Svensen og trompeteren Odin Hagen.

Per Kristian Svensen er solotrombonist i Malmø Symfoniorkester, og underviser ved Musikkhøyskolen i Malmø. Han har studert ved konservatoriet i Stavanger, Musikkhøyskolen i Gøteborg, og ved Goldsmith College i London. Han er også en aktiv kammermusiker, og spiller bl.a. med Quartet Quattro Musicanti, Nordisk Brass Ensemble, The Scandinavian Trombone Trio, og MSO Brass Quintet. Per Kristian Svensen er også en av lederne av Blekinge International Brass Academy, en sommerskole for profesjonelle messingblåsere
og musikkstudenter.


Kveldens andre solist, Odin Hagen, er til daglig solotrompeter i Stavanger Symfoniorkester, og underviser også ved Musikkonservatoriet i Stavanger. Han er utdannet ved Norges Musikkhøyskole i Oslo, og har senere jobbet i flere orkestre og ensembler i Sverige og Norge. Odin Hagen betegnes som en allsidig musiker, som jobber med både amatører og profesjonelle. Han er også medlem av flere ganger norgesmester for brass band - Stavanger Brass.


Krohnengen Brass Band (KBB) er et av Norges fremste elitekorps, og holder til på nye Meyermarken Bydelshus i Bergen. Korpset har i de senere år satset på å holde konserter av høy kvalitet, rettet mot et bredt publikum. Korpset består av 35 medlemmer i alderen 17-40 år, med en gjennomsnittsalder på rundt 26 år. Alle medlemmene er amatørmusikere. Krohnengen Brass Band engasjerer seg sterkt i lokalmiljøet, og spesielt i samarbeid med skolekorps. Korpset er drevet på ideelt grunnlag, og ledet av et valgt styre på 6 personer. Korpsets økonomi omtales som "stram, men sunn", og underlagt god styring fra korpsets ledelse.

Korpset vant i 2001 World Music Contest i Kerkrade - Nederland, og kan titulere seg "World Music Contest Champions". Sommeren 2002 vant KBB også EuroBrass 2002, en underholdningskonkurranse som ble avholdt i byen Drachten - Nederland. Karl Ole Midtbø har vært KBBs musikalske leder siden høsten 2003, og under hans ledelse fortsetter korpset sin positive utvikling.
Sammendrag

Konserten finner i Sandvikskirken søndag 6. mars, kl. 17.00. Skolekorpsmusikanter har for øvrig fri entre.

Interesserte kan ellers lese mer om Krohnengen Brass Band på hjemmesidene deres.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om amatørmusikklivet

27.03.2014

Jubileumsmidler


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten