Historisk løft for Oslo-jazzen

Oslo kommune har gitt Oslo-jazzen et historisk løft i 2005. - Dette har vi ventet lenge på. Nå kan endelig jazzlivet i Oslo puste ut og sette fokus på å skape gode musikkopplevelser for publikum, sier Lise Gulbransen i Oslo Jazzfestival, som berømmer Oslo kulturpolitikere for å ha sikret rundt 2 millioner kommunale tilskuddskroner til Oslo-jazzen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Gateparade, Oslo Jazzfestival 2003

Av Lise Gulbransen, Oslo Jazzfestival

I midten av desember 2004 ble Blå reddet da Oslo kommune endelig matchet statens tilskudd til klubben. Dermed var 500 000 friske 2005-kroner lagt på bordet. Kort tid etter fikk Oslo Jazzfestival et foreløpig tilsagn på 850 000 kroner. Dette beløpet ble senere økt til 900 000.

I januar kunne også Herr Nilsen, Cosmopolite og Østnorsk Jazzsenter, herunder New Orleans Workshop Jazzclub og Kampenjazz, puste lettet ut. Ytterligere 625 000 tilskuddskroner til jazzen var et faktum. Dermed har Oslo kommune bevilget over 2 millioner kroner til Oslos jazzliv i 2005.

2 millioner i kommunale tilskuddskroner er et historisk løft for Oslo-jazzen.

Oslo kommune bør berømmes for denne satsingen særlig sett i sammenheng med det øvrige kulturbudsjettet for 2005, men i motsetning til tidligere år har media mer eller mindre valgt å overse dette kulturbudsjettet. Og de få kommentarene som er kommet peker på budsjettets mangler uten å feire kulturlivets seier.

Oslos kulturliv har selvsagt mange utfordringer igjen, og det må uten tvil gjøres mer før hovedstaden kan slå seg på brystet og kalle seg europeisk kulturby. Men årets påplusninger er et tydelig skritt i riktig retning som vi kan ta oss tid til å glede oss over.

Også jazzlivet vil trenge ytterligere påplusninger de kommende år. Økonomien er på ingen måte sikret. Dette gjelder særlig Østnorsk Jazzsenter som bl.a. har ansvar for å sikre økonomien til byens frivillige jazzliv. Men nå kan vi i hvert fall bruke færre ressurser på livredding og flere ressurser på å skape gode musikkopplevelser for publikum.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten