Kjente norske jazzband sammen om støttekonsert mandag

Mandag 10/1 kl 19.30 går tre av Norges beste jazzband sammen om å arrangere støttekonsert i Gamle Logen for de flomrammede. - Det er gratis inngang på konserten, men publikum kommer ikke gratis ut igjen, forsikrer klarinettist Georg Reiss til Ballade. Pengene som samles inn vil gå uavkortet til en av de store hjelpeorganiasjonene og deres arbeid i flomområdet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Magnolia Jazzband 2004 fra magnoliajazzband.com

Av Hild Borchgrevink

Mandag går Magnolia Jazzband, Ophelia Orchestra og Odeon Jazz Quartet sammen om en støttekonsert for flomofrene i Sørøst-Asia. Initiativtaker til konserten er banjospiller og gitarist Johnnie Harper i Ophelia Orchestra.

- Han har stått på nå i flere dager,forteller klarinettist og saksofonist i samme orkester, Georg Reiss, til Ballade. - Gamle Logen stiller gratis lokale, og Aftenposten bidrar med annonse.

Ophelia Orchestra spiller svingende musikk - ragtime, cake-walk, tidlig jazz, brasiliansk tango, foxtrot, shimmy og charleston i originale, stiltro arrangementer fra forrige århundreskifte fram mot annen verdenskrig. Orkesterets grunnlegger og musikalske leder er ragtime-spesialisten Morten Gunnar Larsen. Han har gjennomsøkt gamle notesamlinger fra New Orleans til Ringve museum i Trondheim, og samlet en mengde originalt stoff. Sentrale på orkesterets repertoar er komponistnavn som Scott Joplin, Eubie Blake, Irving Berlin, George Gershwin og Kurt Weill; med både instrumentale “rags”, melodier fra gamle Broadway-show, og musikk fra europeiske kabaret-scener. Ved avstemning i det amerikanske tidsskriftet «Mississippi Rag» i 1999 ble OPHELIA kåret til det beste orkesteret innen sin genre.

Magnolia Jazzband (MJB) ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Magnolia er et av de få band som spiller New Orleans Revival Jazz, en musikkstil som binder sammen tradisjonell jazzmusikk og rhythm and blues. MJB har blitt karakterisert som et av de mest "rotekte" norske jazzband. De forsøker å spille genuin, innfødt New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt.

Odeon Jazz Quartet går videre der Magnolia Quartet slapp, med Øistein Isachsen (klarinett), Gunnar Gotaas (trombone og vokal) og pianist Morten Gunnar Larsen, sammen med Birger Mistereggen på perkusjon. Odeon har rukket å spille inn CD under sitt nye navn og konserten vil by på smakebiter fra den, som har fått navnet «Tocando pra vocé».

- Publikum kommer gratis inn på konserten, sier Georg Reiss. - Men så får man selvsagt sjansen til å gi en durabelig takknemlighetsgave idet man går ut dørene når konserten er over.

Musikerne har ennå ikke bestemt hvilken av hjelpeorganisasjonene som arbeider i flomområdene som skal få pengene.

Ballade oppfordrer byens jazzpublikum til å møte mannssterke opp mandag 10. januar kl. 19.30 i Gamle Logen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten