Dekanansettelser ved Kunsthøgskolen i Oslo

Under styremøte ved Kunsthøgskolen i Oslo onsdag 10. november 2004 ble det vedtatt å tilby følgende personer åremålsstilling (4 år) som dekan ved KHiOs tre fakulteter: Ståle Stenslie, Harry Guttormsen og Halldor Gislason. De tre vil nå få ansvaret med å lede de tre nye fakultetene som Kunsthøgskolen ble delt opp i denne våren: Fakultet for visuell kunst, fakultet for scenekunst og fakultet for design.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kunstskolen i Oslo

I 1996 ble Statens teaterhøgskole, Statens kunstakademi, Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens balletthøgskole og Statens operahøgskole til Kunsthøgskolen i Oslo. KHiO er en av to statlige kunsthøgskoler som gir undervisningstilbud som leder frem til Bachelorgrader og Mastergrader.

I 2003 flyttet scenekunstutdanningene ballett og dans, teater og opera inn i nye lokaler på Grünerløkka. Om få år flytter resten av utdanningene innen visuell kunst inn på samme campus ved tidligere Christiania Seilduksfabrikk.

Under styremøte ved Kunsthøgskolen i Oslo onsdag 10. november 2004 ble det vedtatt å tilby følgende personer åremålsstilling (4 år) som dekan ved KHiOs tre fakulteter: Ståle Stenslie, Harry Guttormsen og Halldor Gislason.

Ståle Stenslie (39) fra Oslo er tilbudt stillingen som dekan ved fakultet for visuell kunst. Stenslie har allsidig bakgrunn som kunstner og forsker. For tiden er han professor ved The Media Academy i Köln og programsjef ved Riksutstillingene.

Harry Guttormsen (49) fra Oslo er tilbudt stillingen som dekan ved fakultet for scenekunst. Guttormsen har bred erfaring fra norsk teater- og filmbransje. For tiden jobber han som utviklingsansvarlig i filmselskapet Nordlys, som utviklingsprodusent i NRK og regissør ved Trøndelag teater.

Halldor Gislason (52) fra Reykjavik er tilbudt stillingen som dekan ved fakultet for design. Gislason er for tiden dekan ved Dept. of Design and Architecture ved Iceland Academy of the Arts i Reykjavik.

I vår vedtok høgskolestyret å slå sammen kunsthøgskolens avdelinger. Statens teaterhøgskole, Statens balletthøgskole og Statens operahøgskole ble til fakultet for scenekunst. Statens kunstakademi og avd. Kunstfag ble til fakultet for visuell kunst. Avd. Design ble til fakultet for design. De nye dekanene som ansettes vil få ansvaret med å lede disse tre fakultetene.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette
Siste om amatørmusikklivet

27.03.2014

Jubileumsmidler


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten