Dekanansettelser ved Kunsthøgskolen i Oslo

Under styremøte ved Kunsthøgskolen i Oslo onsdag 10. november 2004 ble det vedtatt å tilby følgende personer åremålsstilling (4 år) som dekan ved KHiOs tre fakulteter: Ståle Stenslie, Harry Guttormsen og Halldor Gislason. De tre vil nå få ansvaret med å lede de tre nye fakultetene som Kunsthøgskolen ble delt opp i denne våren: Fakultet for visuell kunst, fakultet for scenekunst og fakultet for design.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kunstskolen i Oslo

I 1996 ble Statens teaterhøgskole, Statens kunstakademi, Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens balletthøgskole og Statens operahøgskole til Kunsthøgskolen i Oslo. KHiO er en av to statlige kunsthøgskoler som gir undervisningstilbud som leder frem til Bachelorgrader og Mastergrader.

I 2003 flyttet scenekunstutdanningene ballett og dans, teater og opera inn i nye lokaler på Grünerløkka. Om få år flytter resten av utdanningene innen visuell kunst inn på samme campus ved tidligere Christiania Seilduksfabrikk.

Under styremøte ved Kunsthøgskolen i Oslo onsdag 10. november 2004 ble det vedtatt å tilby følgende personer åremålsstilling (4 år) som dekan ved KHiOs tre fakulteter: Ståle Stenslie, Harry Guttormsen og Halldor Gislason.

Ståle Stenslie (39) fra Oslo er tilbudt stillingen som dekan ved fakultet for visuell kunst. Stenslie har allsidig bakgrunn som kunstner og forsker. For tiden er han professor ved The Media Academy i Köln og programsjef ved Riksutstillingene.

Harry Guttormsen (49) fra Oslo er tilbudt stillingen som dekan ved fakultet for scenekunst. Guttormsen har bred erfaring fra norsk teater- og filmbransje. For tiden jobber han som utviklingsansvarlig i filmselskapet Nordlys, som utviklingsprodusent i NRK og regissør ved Trøndelag teater.

Halldor Gislason (52) fra Reykjavik er tilbudt stillingen som dekan ved fakultet for design. Gislason er for tiden dekan ved Dept. of Design and Architecture ved Iceland Academy of the Arts i Reykjavik.

I vår vedtok høgskolestyret å slå sammen kunsthøgskolens avdelinger. Statens teaterhøgskole, Statens balletthøgskole og Statens operahøgskole ble til fakultet for scenekunst. Statens kunstakademi og avd. Kunstfag ble til fakultet for visuell kunst. Avd. Design ble til fakultet for design. De nye dekanene som ansettes vil få ansvaret med å lede disse tre fakultetene.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om amatørmusikklivet

27.03.2014

Jubileumsmidler


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten