Henning Kraggerud: En globetrotter i klassisk musikk

Henning Kraggerud lever av å reise jorda rundt for å spille med de fremste orkestrene i verden. I midten av november drar han på Norgesturné sammen med kammerorkesteret Oslo Camerata. - Henning Kraggerud er en av de mest "rocka" fiolinistene på toppnivå vi har her i landet, og kommer til å bli en av våre største internasjonale musikere, spår Einar Solbu, direktør for Rikskonsertene.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Henning Kraggerud (stort, s/h)

- I fjor hadde jeg 220 reisedøgn. Jeg reiser stort sett rundt hele tiden, sier Henning Kraggerud.

31-åringen fra Oslo er en klassisk globetrotter. Klassisk i den forstand at han reiser jorda rundt for å være solist for de fremste orkestrene i verden.

I oktober var Kraggerud to uker i Kina sammen med Kringkastingsorkesteret. Før det spilte han tre konserter med Los Angeles Chamber Orchestra i USA. Nå drar han til Strasbourg, før Rikskonsertene nå tar ham med på Norgesturné sammen med Oslo Camerata. Så er det Zagreb, Washington og Tyskland som står for tur - før jul.

- Henning Kraggerud er en av de mest "rocka" fiolinistene på toppnivå vi har her i landet. Han kommuniserer godt med publikum og er leken, dristig og tøyer grenser. Henning kommer til å bli en av våre største internasjonale musikere, sier Einar Solbu, direktør for Rikskonsertene.

Selv synes han at det å bli utnevnt til "Årets festspillmusiker" under Festspillene i Bergen i mai er det foreløpige høydepunktet i karrieren. Henning har tidligere mottatt Grieg-prisen og hans innspillinger av Griegs fiolinsonater er internasjonale bestselgere.

Oslo Camerata har etablert seg som et ungt og friskt kammerorkester som samler noen av de beste strykerne i landet. Orkesteret har felles bakgrunn fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og til daglig er Stephan Barratt-Due orkesterets kunstneriske leder. På denne Rikskonsertene-turnéen har stjernefiolinisten Henning Kraggerud overtatt leder- og solistrollen. Oslo Camerata har de siste årene hatt stor suksess i Europa og er ettertraktet av prestisjefylte konsertarrangører.

Orkesteret vil urframføre Olav Anton Thommessens bestillingsverk "For Ludwig og Louis, Om op. 59 nr 1". På programmet står også en av Beethovens mektige "Rasumovskij"-kvartetter, Bachs vakre fiolinkonsert i a-moll og virtuose verker av Paganini og Bull.


Turnerute for Kraggerud og Oslo Camerata:

14.november: Hamar domkirke, kl. 19.30
15.november: Skien, Ibsenhuset, kl. 19.30
16.november: Arendal, Trefoldighetskirken, kl. 19.30
17.november: Stavanger domkirke, kl. 19.30
18.november: Haugesund, Festiviteten, kl. 19.30
19.november: Sarpsborg, Skjeberg kirke, kl. 19.30
21.november: Molde domkirke, kl.20.00
24.november: Bodø kulturhus, kl. 19.30
25.november: Drammens Teater, kl. 19.00Drammens Teater, kl. 19.00

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten