Gitar og trommer: Siste utgave av Gutvik Ukentlig

Denne sommeren har det igjen vært mulig å svippe innom lillebar-området på Blå, og høre et knippe musikere i toppsjiktet av norsk improvisasjonsmusikk. Mannen bak det utmerkede tiltaket har vært gitarist Ketil Gutvik, som nå inviterer til sommerens aller siste utgave av Gutvik Ukentlig. Gjester denne kvelden er ingen ringere enn Mats Monstad, Anders Hana og Paal Nilssen-Love - for anledningen under navnet Gutvik & Hana Drum Ensemble.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ketil Gutvik

Av Arvid Skancke-Knutsen

Konsertserien Gutvik Ukentlig gikk opprinnelig hver tirsdag i juli og august i 2003, og ble sakte, men sikkert til en solid suksess - både kunstnerisk og publikumsmessig.

- Lillebar ble fullere for hvert arrangement, og til slutt var det nesten ikke plass til bandet, forteller Ketil Gutvik på sin hjemmeside. - Nå håper vi bare at vi ikke blir stilt til ansvar for senvirkningene til han som satt 40 cm fra saxen til Kornstad.

- Før vi begynte serien, stilte vi spørsmålet "Hvorfor skjer det ingenting i Oslo på sommeren?". Da serien var godt i gang kunne vi stå framoverlent og tørke svette, mens vi tenkte; "Nå skjer det noe."

Dermed var det duket for en ny utgave av Gutvik Ukentlig-serien også i 2004. Mange av musikerene som var med med ifjor, har også dukket opp på Blå i løpet av sommermånedene, i tillegg til en rekke ferske navn. Gjestemusikanter som Mats Eilertsen,Øyvind Brække, Eivind Opsvik, Tanja Orning, Ingebrigt Håker Flaten, Bjørn Thevik, Paal Nilssen-Love, Kjetil Møster, Håkon Kornstad, Klaus Holm og Per Oddvar Johansen har gjort Gutvik Ukentlig til et levende oppslagsverk for den nye, norske improvisasjonsmusikken.

I kveld settes sluttstrek for sesongen 2004, med to gitarister og to trommeslagere i førersetet. Anders Hana og Mats Monstad er to Stavangermusikere som nylig har gjort Osloborgere av seg, og definitivt ferske navn som publikum bør merke seg. Ballade hadde gleden av å se den unge gitaristen Anders Hana under All Ears-festivalen tidligere i år, der han improviserte frem en uhyre konsentrert og nesten krystallisert musikk. Hana har også en del mer eller mindre offisielle utgivelser bak seg, og medvirket nylig på en meget bra CD med prosjektet Ultralyd, der vi også finner Frode Gjerstad, Morten J. Olsen og Kjetil Brandsdal. Morten Monstad er opprinnelig fra Moss, men har de siste årene bodd i Stavanger.

Kveldens konsert foregår under det relativt logiske navnet Gutvik & Hana Drum Ensemble. Dørene åpner kl 19, og konserten begynner akkurat en halvtime senere. Lurer du på hvor Lillebar er, så er det ikke verre enn å gå rett fram (istedenfor til høyre), når du er kommet inn døren på Blå.

Om du ønsker å lese mer om Gutvik Ukentlig-prosjektet, anbefales denne nettsiden - der du bl.a. kan lese "Lillebar Tidende" i pdf-format, inkludert både bok- og vintips (!).

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten