Tellhim.no på Cafe Ska

Gatas Parlament, Backstreet Girls, Düngemittl med Nils Ostendorf , Salvatore, Snuten, Aurora Plastic Monster og Peru You stiller alle opp til inntekt for Tellhim.no, som er en politisk annonse-aksjon rettet mot den sittende ledelsen i USA. Samme dag arrangerer Tellhim.no også en eksklusiv førpremiere på Michael Moores "Fahrenheit 9/11" - en dokumentarfilm som tar for seg det politiske spillet etter angrepet på Twin Towers. Begge arrangementene finner sted i Oslo mandag 23. august.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Peru You

Av Arvid Skancke-Knutsen

Tellhim.no har den siste tiden samlet inn penger til en annonse i Washington Post der organisasjonen vil "fortelle hva Norge mener om Irak-krigen, og George W. Bush' utenrikspolitikk". I følge Tellhim.no er det videre "på tide at vi sier tydelig fra om hva vi mener om krigen og torturskandalene i Irak. Fordi regjeringen ikke tør si ifra, må vi gjøre det selv." Annonsen er tenkt på trykk i den politiske seksjonen av den amerikanske storavisen før presidentvalget, og vil i utgangspunktet koste rundt 700 000 kroner.

Tellhim.no betegner seg selv som en tverrpolitisk kampanje, og er blitt startet av på initiativ av SV. I samarbeid med Dagbladet og Scanbox inviterer Tellhim.no til førvisning av Michael Moores "Fahrenheit 9/11" på Klingenberg Kino mandag 23. august, og følger senere på kvelden opp med en veldedighetskonsert på Cafe Ska i Oslo, der Kjetil Bjørke fra Ravi & DJ Løv vil være konferansier.

Hagekonserten starter klokken 19, og byr på opptredener med Gatas Parlament, Backstreet Girls, Düngemittl med Nils Ostendorf, Aurora Plastic Monster og Peru You. Alle artister stiller gratis og til inntekt for kampanjen, mens billettprisen er satt til 150 kroner. Fra klokken 23 flytter arrangementet seg innendørs, der Salavatore og Snuten vil opptre i kaféen. Dennne biten av arrangementet vil koste en femtilapp.

Café Ska befinner seg på Statens Kunst Akademi i nærheten av Slottsparken, og kan ellers friste med en av byens triveligste og største uteserveringer.

Tellhim.no-aksjonen arrangerte tidligere i sommer et støttearrangement med Madrugada, Kate Pendry og Jensen&Hansen i hovedrollene - en tilstelning som innbragte rundt 15 000 kroner til aksjonen. I perioden 8. - 12. september vil kampanjen avholde en kunstauksjon i Oslo, hvor flere av Norges fremste kunstnere gir kunst til inntekt for kampanjen. Her er det også lagt opp til at man kan kjøpe kunst på nett, uansett hvor vi verden man befinner seg.

Nærmere 1500 mennensker har så langt skrevet under på oppropet mot Bush-administrasjonen, mens kampanjen så langt har samlet rundt 170 000 kroner til annonseinnrykket. Du kan lese mer om aksjonen på dette nettstedet.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om begivenheterBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten