EDVARD-prisen til Lars Petter Hagen

Lars Petter Hagen har vunnet EDVARD-prisen for beste samtidsmusikkverk for stykket "Passage - silence and light triptych". Trofeet og prisen ble overrakt under konserten med Leif Ove Andsnes og Ungdomssymfonikerne i Olavshallen, Trondheim, fredag 6. august. Det samme verket er er også valgt ut som en av de norske kandidatene til den internasjonale komposisjonskonkurransen Gaudeamus, som arrangeres i Nederland i september.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lars Petter hagen

Lars Petter Hagen ble kalt opp på scenen under fredagens konsert med Andsnes og Ungdomssymfonikerne i Olavshallen, i et program som elllers bød på Edvard Griegs "Norsk Dans nr. 1", Sergej Rachmaninovs andre Klaverkonsert og Hector Berlioz' "Symphonie Fantastique". Det var hovedjuryens formann, Philip Kruse, som overrakte Hagen en sjekk på 40.000 kroner, samt diplom og selve EDVARD-trofeet.

Hagen, som er født i 1975 i Ski, fikk EDVARD-prisen 2004 i klassen for samtidsmusikk, for verket "Passage - silence and light triptych", som EDVARD-juryen beskrev på følgende vis: "Stykket er på ein måte gjennomkomponert stillstand; poetisk musikk i slekt med det lange, kvilande blikk. Bruk av reinstemte intervall og andre ikkjetempererte frekvensar gir kjensle av klingande natur. Bruk av mumling og snakking og innlemming av spontane publikumsreaksjonar i dramaturgien viskar ut grensene mellom verket og omgjevnadene. Det har eit sterkt element av trøyst i uttrykket, og samtidig er det fascinerande doggfriskt."

Lars Petter Hagen fikk Arne Nordheims komponistpris 2003 under fjorårets Ultimafestival, og er for tiden president i Ny Musikk. Han har studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole, med Rolf Wallin og Asbjørn Schaathun som lærere. Hagens verkliste omfatter instrumentalmusikk, elektroakustiske verker og lydistallasjoner, samt musikk for film og teater. Han har hatt fremførelser med ensembler som Cikada, Oslo Sinfonietta, Poing, SISU, NING, KammarensembleN og nederlandske Insomnio.

Hagen har vært representert ved Berliner Festspiele, Kunstbiennalen i Melbourne, Festspiele Mecklenburg Vorpommern i Tyskland, Oslo Kammermusikkfestival, GAS i Gøteborg, Ultima og Music Factory i Bergen. Han har mottatt bestillinger fra bl.a. Music Factory, Rikskonsertene, Nordic Voices, Ultima og Det Norske Kammerorkester, og arbeider for tiden med et bestillingsverk til Donaueschinger Musiktage i 2005. Han har ellers innehatt flere tillitsverv i norsk musikkliv, og har også virket aktivt som pedagog, skribent og musiker.

"Passage - Silence and Light Triptych" ble fremført av Cikada Ensemble under Maerzmusik i Berlin i 2003, og er også valgt ut som en av de norske kandidatene til den internasjonale komposisjonskonkurransen Gaudeamus, som arrangeres i Nederland i september. En nærmere beskrivelse av stykket, slik komponistkollega Trond Reinholdsen opplevde det på den tryske premieren, finner du på denne artikkel-lenken fra Ballade.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten