Romstasjon på Soria Moria

Oslo Sinfonietta og Øyvind Torvund følger opp "Bandrom"- serien med del 2, som har fått navnet "Hilds romstasjon". 5 konserter på én kveld, 10 musikere i 5 forskjellige rom og konserter for én og én person er det man loves hvis man tar turen innom Kulturslottet Soria Moria i Oslo på onsdag 25. februar klokken 20:00.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Oslo Sinfonietta

På programmet står elektrobarokk, ornamentert jungelpunk, splitter nye dataslåtter, animert film, Lego og elektronikk. Komponisten Øyvind Torvund (f. 1976) er huskomponist for Oslo Sinfonietta i perioden 2003/2004 og "Bandrom" er navnet på prosjektet han lager til ensemblet.

Forrige versjon av BANDROM (no.1) het "A dog named Garage" og ble spilt under Oslo Kammermusikkfestival i 2003. I den sammenheng skrev VG følgende: " Trommiser og bassister som dasker løs på instrumentene med håndklær mens videobildene flimrer og høyttalerne hakker støy, kan også være kammermusikk. (...) Øyvind Torvund (27) dundret løs i et lydrom av sampling og trommegroover. Ulikt mye lignende kunst ble ikke "A dog named Garage" kjedelig!"

Del 2 av "Bandrom", som altså har fått navnet "Hilds romstasjon" vil foregå i 5 forskjellige rom i Kulturslottet Soria Moria. Følgende musikere fra Oslo Sinfonietta vil delta: Anders Bøhler på altfløyte, Terje Lerstad på bassklarinett, Rolf Steinar Borch på klarinett, Jan Fredrik Christiansen på trompet, Harald Næss på trompet, Kjell Tore Innervik på perkusjon, Bjarne Sakshaug på synth, Hans Josef Groh og Tanja Orning på cello og Ingar Zach på cymbaler. Det hele skal dirigeres av Lene Grenager.

Dessuten blir det animert film av Risto Holopainen, og Sindre Andersen og André Borgen skal remikse tidlige versjoner av Bandrom i Lego. Boya Bøckmann er ansvarlig for lyset.

Øyvind Torvund er født 1976 i Porsgrunn. I 2003 og 2004 er han komponistaspirant i Oslo Sinfonietta gjennom Norsk kulturråds aspirantordning. Han har vært kunstnerisk leder sammen med Nicholas Møllerhaug for samtidsmusikkfestivalen Music Factory i Bergen og redaktør for tidsskriftet Parergon. Torvund er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har studert i Berlin UdK med Friedrich Goldmann.

Torvunds musikk er blitt framført på festivaler som UNM i Aarhus, Up North festivalen i Dublin, Ultima i Oslo (2000, 2001 og 2002) og Gas-festivalen i Gøteborg. Han er også aktiv som gitarist i band som The Machines og Psycho Mafia.

I tillegg skal perkusjonist og improvisasjonsmusiker Ingar Zach lansere soloplaten "Percussion Music", som er spilt inn i Gøteborggata med gammel sjokoladefabrikk-akustikk, samme kveld. Se annen artikkel i Ballade for mer info eller klikk deg inn på www.sofamusic.no

"Bandrom 2: Hilds romstasjon" er støttet av Ny Musikk, Norsk kulturråd, Norsk musikkfond og Fond for utøvende kunstnere. Mer informasjon om "Bandrom" kan du finne her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten