Fliflet, Hamre og Reiersrud på Rikskonsertturné

- Folkemusikk får ny betydning i hendene på trekkspilleren Gabriel Fliflet og trommeslager Ole Hamre , mener Rikskonsertene. Sammen med en av Norges mest profilerte musikere, gitaristen Knut Reiersrud , legger trioen den 22. januar ut på den seks konserters turneen "Etnisk energi og blå improvisasjon" i regi av nettopp Rikskonsertene.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Fliflet, Hamre, Reiersud (Foto: Rikskonsertene.no)

- Disse musikerne står så trygt forankret i norsk folkemusikk at de med dristighet kan bevege seg langt bort fra den, gå andre uttrykk i møte, og skape sitt eget, som både smaker og lukter av kraft, lek og utfordring. Det er slike grensesprengende reiser som gjør tradisjon til levende nåtid, sier Einar Solbu, direktør Rikskonsertene.

"Med trekkspill og trommesett har bergenserne Gabriel Fliflet og Ole Hamre skapt en helt egen stil som har begeistret både publikum og kritikere på de forskjelligste scener", skriver Rikskonsertene i sin forhåndsomtale, og fortsetter: "I Fliflet/Hamres musikk står åpenhet og innlevelse sentralt; Rå balkantoner slynges ut mellom skakke finske sanger, jødiske tristesser og hardtsvingende festmusikk fra Texas. Publikum trekkes med på værbitt norsk allsang, og Harald Sæverud havner på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere. Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker, ny musikk på gryter eller på melodika. Duoen har gjort flere energiske innspillinger, og ny CD kommer ut før sommeren."

Om Knut Reiersrud skriver Rikskonsertene som følger: "Fra bluesen har Knut Reiersrud beveget seg i nær sagt alle retninger, men alltid med et godt fotfeste i den amerikanske bluesgitartradisjonen. Han har gjennom årene, som Fliflet/Hamre, arbeidet med all verdens folkemusikk, fra nær sagt alle kontinenter, men har i særlig grad arbeidet med norsk folkemusikk. Hans tolkninger av norske religiøse folketoner, i samarbeid med Sondre Bratland og Iver Kleive, har gitt han et stort og hengivent publikum i Norge."

Fliflet, Hamre og Reiersrud vil i løpet av turneen opptre følgende sterder i Norge:

  • Torsdag 22. januar kl 21.30: Jazzhuset, Bø i Telemark
  • Fredag 23 januar kl 22.00: Fredrikstad, St. Croix-Huset
  • Lørdag 24 januar kl 21.00: Porsgrunn, Grenland
  • Torsdag 29 januar kl 20.00: Nøtterøy, Nøtterøy kulturhus
  • Fredag 30 januar kl 19.00: Trysil, Kulturhuset Hagelund
  • Søndag 1. februar kl 19.00: Drammen, Drammens Teater
    Del artikkelen på:
                      |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om begivenheterBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten