Kulturrådet styrker BEK og Grenland Friteater

Bergen Senter for elektronisk kunst - BEK - får 1,2 millioner kroner i fast tilskudd i statsbudsjettet fra 2004. Videre drift av senteret er dermed sikret, melder Norsk kulturråd. Det faste tilskuddet til Grenland Friteater øker med 600 000 kroner for 2004. Friteateret får dermed et tilskudd på til sammen ca 1,1 millioner kroner over statsbudsjettet. - Feiring med kaffe og kake er allerede gjennomført, sier Roar Sletteland, daglig leder i BEK, som naturlig nok er svært glad for denne økningen i tilskuddet til senteret.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

BEK-logo

- Som de fleste vet kom BEK inn på statsbudsjettet like før jul med en halv million kroner. Det var gledelig, men alt for lite til å sikre videre drift. Nå har Kulturrådet økt bevilgningen til 1,2 millioner, og vi kan endelig bruke kreftene på det vi skal gjøre uten å bekymre oss om økonomien, sier Sletteland.

Støtten til BEK er gitt på statsbudsjettets post ”Tilskudd til tiltak under Norsk kulturråd”.

BEK har gjennom de senere årene markert seg som et viktig sentrum for det elektroniske kunstfeltet. BEK er Vestlandets motsvar til Atelier Nord i Oslo og TEKS i Trondheim, og er et tverrfaglig senter, med hovedvekt på musikk og billedkunst. Sammen med disse to verkstedene er BEK med i Produksjonsnettverk for elektronisk kunst, PNEK. BEK har i årene 2000 – 2003 mottatt tilskudd til prøvedrift og utvikling av kunstprosjekter fra Kulturrådet.

Grenland Friteater får en økning i sitt faste tilskudd over statsbudsjettet på 600 000 kroner under posten ”Tilskudd til tiltak under Norsk kulturråd”. Friteateret får dermed et tilskudd på til sammen ca 1,1 millioner kroner over statsbudsjettet fra 2004.

Grenland Friteater er inne i en produktiv fase og har en rekke prosjekter på planen for det nye året. Teatret skal bl.a. delta under oppsetningen av Peer Gynt i Beijing. Grenland Friteater har gjennom en årrekke opparbeidet seg en sterk posisjon som leverandører av scenekunst. Friteatrets arbeid vekker nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og er en viktig regional kulturbærer i Telemark.

Som en av de første teatergruppene innen den frie scenekunsten her i landet har Grenland Friteater gjennom sin kunstneriske innsats tilført det frie teatermiljøet impulser og inspirasjon. Det regnes som et regionalt knutepunkt for kompetanse og kulturell formidling innenfor det frie scenekunstområdet.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten