Kulturrådet styrker BEK og Grenland Friteater

Bergen Senter for elektronisk kunst - BEK - får 1,2 millioner kroner i fast tilskudd i statsbudsjettet fra 2004. Videre drift av senteret er dermed sikret, melder Norsk kulturråd. Det faste tilskuddet til Grenland Friteater øker med 600 000 kroner for 2004. Friteateret får dermed et tilskudd på til sammen ca 1,1 millioner kroner over statsbudsjettet. - Feiring med kaffe og kake er allerede gjennomført, sier Roar Sletteland, daglig leder i BEK, som naturlig nok er svært glad for denne økningen i tilskuddet til senteret.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

BEK-logo

- Som de fleste vet kom BEK inn på statsbudsjettet like før jul med en halv million kroner. Det var gledelig, men alt for lite til å sikre videre drift. Nå har Kulturrådet økt bevilgningen til 1,2 millioner, og vi kan endelig bruke kreftene på det vi skal gjøre uten å bekymre oss om økonomien, sier Sletteland.

Støtten til BEK er gitt på statsbudsjettets post ”Tilskudd til tiltak under Norsk kulturråd”.

BEK har gjennom de senere årene markert seg som et viktig sentrum for det elektroniske kunstfeltet. BEK er Vestlandets motsvar til Atelier Nord i Oslo og TEKS i Trondheim, og er et tverrfaglig senter, med hovedvekt på musikk og billedkunst. Sammen med disse to verkstedene er BEK med i Produksjonsnettverk for elektronisk kunst, PNEK. BEK har i årene 2000 – 2003 mottatt tilskudd til prøvedrift og utvikling av kunstprosjekter fra Kulturrådet.

Grenland Friteater får en økning i sitt faste tilskudd over statsbudsjettet på 600 000 kroner under posten ”Tilskudd til tiltak under Norsk kulturråd”. Friteateret får dermed et tilskudd på til sammen ca 1,1 millioner kroner over statsbudsjettet fra 2004.

Grenland Friteater er inne i en produktiv fase og har en rekke prosjekter på planen for det nye året. Teatret skal bl.a. delta under oppsetningen av Peer Gynt i Beijing. Grenland Friteater har gjennom en årrekke opparbeidet seg en sterk posisjon som leverandører av scenekunst. Friteatrets arbeid vekker nasjonal og internasjonal oppmerksomhet og er en viktig regional kulturbærer i Telemark.

Som en av de første teatergruppene innen den frie scenekunsten her i landet har Grenland Friteater gjennom sin kunstneriske innsats tilført det frie teatermiljøet impulser og inspirasjon. Det regnes som et regionalt knutepunkt for kompetanse og kulturell formidling innenfor det frie scenekunstområdet.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten