TONO: Svar vedrørende "Tonofile"

- Det er riktig som Jon Hegre skriver, at i avtaletilbudet Tellé Records fikk fra TONO i april måned, var tariffen kr, 1,60 pr nedlastning, forteller underdirektør Berit Kolstad i TONO. I en prøveperiode frem til sommeren 2004 er prisen derimot satt ned til 80 øre per nedlastning, og dette tilbudet vil være likt for alle. - Platesalget er for nedadgående, og for TONO er det et selvfølgelig mål at folks oppmerksomhet skal være rettet mot lovlige tjenester på nettet, framfor de ulovlige, skriver Kolstad videre.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Berit Kolstad (Foto: TONO)

Av Berit Kolstad, Underdirektør, TONO

Det er riktig som Jon Hegre skriver, at i avtaletilbudet Tellé Records fikk fra TONO i april måned, var tariffen kr, 1,60 pr nedlastning. Vi ser nå at dette skulle vi ha redegjort for tidligere i denne debatten, og vi beklager at det ikke ble gjort.

Det er imidlertid et faktum at den samme tariffen på nevnte tidspunkt også var gjeldende for andre tilsvarende brukere, herunder musikkonline.no. Videre er det et faktum at om Tellé eller andre ønsker slik avtale i dag, vil de få denne til gjeldende tariff, kr. 0,80. Tariffen er nedsatt i en prøveperiode fra 1. juli 2003 til og med 30. juni 2004 og gjelder selvfølgelig for alle brukere. Opplysninger om vilkår og tariffer er tilgjengelig på TONOs hjemmesider.

Det er klart det er et PR-stunt for norsk musikk når TONO i samarbeid med de norske plateselskapene byr på gratis nedlastninger av musikk i 5 dager.

Platesalget er for nedadgående, det vet vi alle. For TONO og alle andre som lever med og av musikk, er det et selvfølgelig mål at musikk på nettet skal være lovlig tilgjengelig for brukerne, og at folks oppmerksomhet skal være rettet mot lovlige tjenester på nettet, framfor de ulovlige.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten