Morten Halle i TONO: - Vi må fremdyrke gode nok lovlige alternativer

Kommandos og Tellés utspill angående TONOs nedlastingsfest, der førstnevnte blant annet ba TONO legge ned, har vakt reaksjoner. I dag svarer Morten Halle, som i tillegg til å være musiker og opphavsmann, også er styreleder i TONO. - At vi av og til oppfattes som stivbeinte og arrogante, både må og kan vi leve med. Men at Mikal Telle skulle risikere å gå over ende på grunn av en regning på kr. 6.000,- for å legge TONOs repertoar ut på sin hjemmeside, kan vi ikke ta alvorlig, sier Halle.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Telle-logo

Av Morten Halle, musiker og opphavsmann, styreleder i TONO:

TONO er en organisasjon for opphavsmenn, vi forvalter ingen rettigheter på vegne av artister og plateselskaper. TONOs styre og administrasjon jobber tett sammen for å forvalte rettighetene til beste for både norske og utenlandske opphavsmenn. Det er umulig for oss som er aktive å se at det skulle være mulig å sikre våre rettigheter uten et TONO. Det er millioner av musikkverk som hver dag blir fremført og/eller innspilt over hele verden, og det er de færreste verk som bare har én rettighetshaver. Opphavsmenn som har ulike andeler i samme verket, skal også ha ulike deler av den økonomiske verdien verket genererer. Vi har ingen mulighet til å overvåke dette hver for oss.

På bakgrunn av vår håndtering av internettområdet spør Larsson om ikke tiden er inne til å legge ned TONO. Jeg går ut fra at dette skal være en litt kjekk spissformulering - Larsson vet sikkert godt at dette mediet pr. i dag utgjør bare noen få promille av TONOs samlede inntekter.

Vår befatning med Internettområdet er derfor preget av at vi først og fremst vil legge et solid grunnlag for å beskytte opphavsretten i framtiden. At vi så av og til oppfattes som stivbeinte, arrogante og inkompetente, det både må og kan vi leve med. Men at en suksessfull forretningsmann som Mikal Telle skulle risikere å gå over ende på grunn av TONOs nedlastingstariff eller omtalte regning på kr. 6.000,- for å legge TONOs repertoar ut på sin hjemmeside, kan vi ikke ta alvorlig.

Jeg har ikke noe problem med å se at Internett er en stor utfordring for oss. Selvfølgelig kan en ønske seg enda bedre teknologi og mer effektive løsninger for både brukere og musikanter, men vi syns det er riktig å rette oppmerksomheten mot de positive krefter som er aktive nå framfor å vente på bedre tider, slik store deler av musikkbransjen har gjort i mange år. Eneste farbare vei for å begrense den ulovlige omsetningen av musikk på nettet er å jobbe fram gode nok lovlige alternativer - vi kan aldri regne med å nå fram til et 100% piratfritt Internett, noe en heller aldri har fått til med salg av fysiske eksemplarer

Vår gavepakke denne uken, med gratis nedlastninger av musikk fra den norske musikkdatabasen hadde som mål å få fokus på at det ligger en musikkmengde lovlig tilgjengelig på det nettstedet, at den musikken som ligger der representerer bredden i norsk musikk og norske plateutgivelser. Vi har godt håp om at vi har lyktes og at Musikkonline.no får beholde en god andel av de 40.000 nyregistrerte brukerne som betalende musikkbrukere også etter fredag 28. november.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten