Håkon Storm-Mathisen turnerer i Japan

Jazzgitaristen Håkon Storm-Mathisen gjennomfører i perioden 5.-18. november 2003 en omfattende turné i Japan, der han bl.a. skal spille sin musikk med fire forskjellige japanske storband.Turnéen arrangeres av det japanske managementet Yosuke Kurosaka, og inngår i en serie som siden 1995 har hatt årlige besøk av amerikanske gjestemusikere: 1995 Bobby Shew (tp), 1997 Bill Watrous (tb), 1998 Bobby Shew (tp), 1999 Bruce Paulson (tb), 2001 George Graham (tp), 2002 Bob Sheppard (sax), og altså: 2003 Håkon Storm-Mathisen på gitar.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Håkon Storm-Mathiesen

Håkon Storm-Mathisen vil også spille flere klubbkonserter med fremragende japanske jazzmusikere, som Takeshi Watanabe og Yoshihiko Katori, samt holde workshop for gitarister og storband på Kunitachi Music Academy. Managementet Yosuke Kurosaka har siden 1995 kjørt en serie som har hatt årlige besøk av amerikanske gjestemusikere: 1995 Bobby Shew (tp), 1997 Bill Watrous (tb), 1998 Bobby Shew (tp), 1999 Bruce Paulson (tb), 2001 George Graham (tp) og 2002 Bob Sheppard (sax).

Jazzgitaristen, komponisten, arrangøren og orkesterlederen Håkon Storm-Mathisen har i en årrekke vært en sentral skikkelse innenfor den moderne jazzen i Oslo. Han er også en nyskapende komponist for bl.a. storband, og har gjennomført prosjekter med en rekke av norges beste band og solister. Som komponist er han spesielt kjent for sin bruk av avanserte rytmiske strukturer. Til daglig underviser han ved Norges Musikkhøgskole.

Prosjektet er finansiert i samarbeid med japanske og norske støtteinstanser, som Sasakawafondet, Utenriksdepartementet og FFUK.

Håkon Storm-Mathisen (1967, Oslo har sin utdannelse fra rytmisk konservatorium i København. Her ble han uteksaminert i 1991 med komposisjon for storband som spesialfag, med den høyeste karakteren som noensinne var gitt en student fra rytmisk konservatorium til da. Blant hans lærere i København var Ole Kock-Hansen (Danmarks Radios Jazzorkester), Butch Lacy, Bob Rockwell, Atilla Engin, Ed Thigpen, Jørgen Emborg, Staffan William-Olsson (The Real Thing).

Som frilanser har Håkon Storm samarbeidet med de fleste større jazznavn i Norge: Tore Brunborg, Sidsel Endresen, Per Jørgensen, De Press, Vidar Johansen og andre. Han spiller også med yngre musikere som han har truffet gjennom sitt arbeid ved Musikkhøgskolen, som trioen han har med Finn Guttormsen og Jarle Vespestad og samarbeidet med sangerne Solveig Slettahjell og Beate Slettevoll Lech (Beady Belle).

I Japan vil Håkon Storm i forskjellige konstellasjoner opptre ved Kunitachi Music Academy (Tokyo), ved Royal Horse Jazz Club i Osaka, ved Welcome Back Jazz Club i Otsuka, Ginz i Chofu City (Tokyo), Sakuranbo Jazz Club, Shibazaki (Tokyo) og Tokyo TUC Jazz club.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten