Siste helg med ULTIMA

Det er siste helg med årets Ultimafestival og Ballade bringer her en liten oversikt over hva man kan (og bør) få med seg før man krabber inn i vinterdepresjonens mørke, hvor all fritid brukes på å se på fordummende TV og spise potetgull. Blant godbitene denne helgen: Kevin Volans spiller egne og andres verk med Forsvarets Stabsmusikkorps, improvisasjonsensemblet Spunk spiller på Deichmannske Bibliotek og Christian Eggen skal dirigere avslutningskonserten i Universitetets Aula.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Christian Eggen dirigerer Cikada

Av Kyrre Tromm Lindvig

Årets Ultimafestival går mot slutten og i vrimmelen av avslutningshelgens tilbud så vil i Ballade gjøre våre lesere oppmerksom på enkelte arrangement som vi vil fremheve. Det må imidlertid presiseres at det også er mange andre konserter som fortjener et besøk - men siden mange av disse er allerede omtalt av oss før vil vi fokusere på musikalske happenings som ikke har fått så mye oppmerksomhet fra vår side enda.

For de som liker å komme seg opp tidlig på en lørdag er det bare å komme seg ned til Deichmanske Bibliotek klokken 11:00, hvor improvisasjonsensemblet Spunk vil spille i sammenheng med en utstilling som bibliotekets musikkavdeling har viet ensemblet.

Ensemblet, som har eksistert siden 1995, består av Hild Sofie Tafjord, Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Lene Grenager og Kristin Andersen. Denne konserten har for øvrig fri entré.

Hvis man fremdeles har energi etter Spunk kan man bevege seg til Lindemansalen på Norges Musikkhøyskole, hvor Kevin Volans skal spille piano med Forsvarets Stabsmusikkorps under direksjon av Kasper de Roo. På programmet står foruten Volans' eget "Untitled" også verker av Magnus Lindberg og Edgard Varèse samt en urfremføring av Helge Sunde kalt "Nytt verk".

Denne konserten begynner klokken 15:00 og koster 180,- for vanlige publikummere og 130,- for studenter og pensjonister.

På søndag står nyskrevet norsk musikk for hardingfele på agendaen. Her blir det urfremføringer av spesialskrevne verk av Asbjørn Schaathun, Kunsu Shim, Malin Bång, Michael Finnissy og Kevin Volans - helt klart en sjelden begivenhet! I tillegg fremføres verk av Nils Økland, Ricardas Kabelis og Torkjell Haugerud. Konserten finner sted i Lindemansalen på Norges Musikkhøyskole klokken 15:00 og hardingfelene trakteres av Lars Underdal, Live Merete Kroken og Nils Økland. Denne konserten er produsert av Ultima og Osafestivalen og billetter koster også her henholdsvis 180,- og 130,- kroner.

På kvelden er det så tid for katarsis i Universitetets Aula, når Christian Eggen dirigerer Kringkastingsorkesteret gjennom et knippe verker som plasserer seg midt i programmprofilen til årets Ultimafestival. Programmet kan leses som en tur gjennom modernismens klassikere: Ligetis "Melodien", "ST/48" av Xenakis, Stockhausens "Mixtur", György Kurtàgs "…quasi una fantasia…" og Feldmans "String Quartet and Orchestra" lever i stor grad opp til årets festivalmotto :"Echoes of an Era".

Ballades redaksjon kommer selv til å prøve å få med seg så mye som mulig av denne rikholdige helgen og anbefaler våre lesere til å informere seg om tilbudet og deretter kaste seg i modernismens vold. For mer informasjon kan man som alltid følge våre lenker nedenfor. God fornøyelse!

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten