Ballade og Mic.no fosser frem

Ballade gjør det stadig bedre, og passerte i februar for første gang en million sidevisninger. Et lignende oppsving kan mic.no og de engelskpråklige nyhetssidene vise til. De to nettstedene til Musikkinformasjonssenteret genererer nå mer enn to millioner hits i måneden. - Tendensen er god og økende, sier Tomas Lauvland Pettersen i en fornøyd kommentar.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Tomas Lauvland Pettersen

Av Arvid Skancke-Knutsen

Ballade publiserte i februar litt over hundre artikler, og opplevde for første gang å passere en million sidevisninger i måneden. Den forrige rekorden var fra september 2002, da Ballade sto frem i ny utgave, samtidig som Mic.no relanserte seg som nettsted. Den gang stanset Ballade-taksameteret på nærmere 800 000 viste sider - i februar rundt vi 1 044 593 sidevisninger. På en eneste dag hadde vi hele 60 800 viste sider - og hele 83 792 treff.

Også på mic.no-sidene har utviklingen vært eksplosjonsartet. Mic. no hadde på den travleste dagen i februar 56 117 treff - og mer enn 10 000 viste sider. Særlig merkes det at utlandet begynner å få opp øynene for Musikkinformasjonssenterets engelskspråklige tilbud, som inneholder artikler, nyheter, lydfiler, adresser og bakgrunnsstoff fra hele norsk musikkliv.

- Tendensen er god og økende, sier Tomas Lauvland Pettersen, som er ansvarlig for mic.no/english. - Vi får mer og mer henvendelser, både fra hjemlige aktører og utlandet. Daglig kommer det inn e-post og telefoner fra utenlandske medier, konsertarrangører og vanlig musikkinteresserte, som har begynt å fatte interesse for det som foregår her hjemme.

Under by:Larm i Trondheim var MIC for øvrig vertskap for et godt utvalg av utenlandske journalister og pressefolk.

- Det var sentrale skribenter fra England, Frankrike og USA, forteller Lauvland Pettersen. - Oppholdet under by.Larm skapte gode kontakter for oss - og ikke minst bra presseoppslag rundt norsk musikk. Dette er kontakter vi selvsagt vil pleie videre.

Ballade er naturlig også svært glade for den positive utviklingen, og takker alle våre trofaste lesere for mange gode innspill den siste tiden. Nedenfor finner dere et utvalg av artikler som vi publiserte i løpet av februar - og som kan hende speiler noe av det mangfoldet vi har som ambisjon å reflektere. I løpet av februar måned la vi ut vi 24 artikler og intervjuer innen jazzkategorien, 14 innen folkemusikk, 26 innen kunstmusikk-kategorien, og 48 innenfor populærmusikk-begrepet - i tillegg til en rekke bransjerelaterte oppslag, samt debattinnlegg og synspunkter.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten