The Wire gir norsk CD til 9000 abonnenter

Det superhippe musikkmagasinet The Wire byr på en ekstra godbit denne måneden. En CD med noen av de mest banebrytende norske bandene innenfor elektronika og jazz blir sent ut sammen med oktobernummeret til Wires 9000 abonnenter. Ikke så rart kanskje, norsk musikk er og blir "hot" i utlandet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Xploding Plastix

Lyden av Norge klinger særdeles godt i utenlandske ører om dagen. Ikke bare skal en hel rekke norske band få hvis seg frem på Fertilizer-festivalen denne helgen, men i denne utgaven av The Wire får abonnentene tilsendt en skreddersydd samling av innovativ norsk musikk. CD'en , som blir utgitt under navnet "Fjord Focus" har tolv spor. Den er satt sammen av Anne Hilde Neset som jobber som prosjektansvarlig i The Wire. Neset er norsk, men har bodd i London i over åtte år. Hun spiller jevnig norske artister for kolleger og bransjefolk, som etter digende imponeres stort av treffsikkerheten og oppfinnsomheten i dette rare lille landet.

Så hvorfor er plutselig Norge så "hot and happening"?

I bunn og grunn har det vel vært sånn en stund. Utesteder og norske DJer har lenge fått hederlig omtale i det meste av hipp britisk musikkpresse. Oslo har blitt omtalt som "the new Paris" (eventuelt "det nye Island"), og norske artister blir sett på som innovative og spennende. Mange norske artister nyter mye større respekt i utlandet enn de får her hjemme på berget, men akkurat det er vel ingen bombe, sånn har det vært lenge.

I en pressemelding fra Fertiliser skrytes det av at musikkscenen i Norge i løpet av de siste fem årene har dyrket fram et vell av nye talenter. Banebrytende hoder har fornyet sjangre som jazz, hip hop og folkemusikk med elementer fra undergrunnens dansemusikk og elektronika. Slik har Norge blitt det landet med noen av de mest særegne låtene, og ikke minst lydbildene, i Europa. Også festivalarrangør Polly Eldridge omtaler norske navn med begeistring: DJ Strangefruit blir omtalt som "awesome" og Jaga Jazzist er "a ten piece dance floor filler".

Ikke så rart at The Wire følger etter og gir ut "Fjord Focus" akkurat nå. De tolv artistene på skiva er: Xploding Plastix - Sports, Not Heavy Crime, Kim Hiorthøy -Tak , Jaga Jazzist - Kitty Wú , Håkon Berge - Imprint Of The Bacchae, Phonophani Cook Islands, Salvatore - Easy, Close Erase Dance This Part 1, Maja S.K. Ratkje Sinus Seduction (Moods Two), Wibutee -First There Was Jazz 2, Spunk - Epleslang, No Spaghetti - Edition Live, Eivind Aarset - The String Thing, Jazzkammer -Great Lake Trout, Noxagt - Det Er Typisk Norsk Å Være Best.

Hvis du nå fikk lyst på denne skiva, men ikke abonnerer på The Wire er det fremdeles håp. Tar du kontakt med Den Norske Ambassaden i London, kan det hende du får lurt til deg et eksemplar, de har nemlig spyttet en god del penger inn i Fertiliser-festivalen, og sitter som sådan på et par ekstra CDer .

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om nye utgivelserBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten