"Elektronisk kunst i det offentlige rom"

NOTAM har gleden av å invitere til deltakelse på konferansen "Elektronisk kunst i det offentlige rom", fra 6. til 9. oktober. Konferansen går inn som en del av Ultimafestivalen 2002.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Konferansen "Elektronisk kunst i det offentlige rom" vil ta for seg flere perspektiver på elektronisk kunst og gi et bilde av hele verdikjeden - fra kunstnerisk idé til ferdig installasjon. Konferansen arrangeres for flere målgrupper - arkitekter, utbyggere, offentlige bestillere og bevilgere, skapende kunstnere, kunstformidlere og -teoretikere.

Et stort antall verk - installert i offentlige rom - som har oppnådd nasjonal og internasjonal anerkjennelse, vil bli presentert. Konferansen vil vise et antall av de muligheter for bruk av elektronisk kunst som foreligger, og gi innsikt i ideer som i dag eksisterer i de elektroniske kunstnermiljøene. Deltakerne på konferansen gis flere synsvinkler på gjennomføring av prosjekter og installasjoner der elektronisk kunst er brukt.

Konferansen vil drøfte den elektroniske kunstens tverrfaglighet, symboleffekt og virkning; kunstnerens, utbyggerens, bestillerens og arkitektens perspektiver; den elektroniske kunstens karakter (eks. tekst, lyd, lys, video); praktiske hensyn for installasjon av elektronisk kunst; krav til solide og driftssikre tekniske løsninger; elektronisk kunst som fremtidsrettet og kontemporær kunst; definisjon av det offentlige rom
og produksjonsforholdene for elektronisk kunst, med de tilskuddsordninger og verksteder som eksisterer i Norge.

Konferansen vil gi et samlet bilde av status innen feltet elektronisk kunst i dag, og peke på de muligheter som finnes for alminneliggjøring og økt bruk av elektronisk kunst i det offentlige rom. Konferansen vil bli grundig dokumentert.

Praktisk informasjon for konferansen:

  • Tid: 6. - 9. oktober 2002
  • Sted: Fabrikken, Nedreg. 7, Grünerløkka, Oslo og verkstedene: NOTAM, Nedreg. 5, og Atelier Nord, Nedreg. 8
  • Pris: Full pris: 1600,-. Etter påmeldingsfrist: 2000,-. Pris for kunstnere og studenter: 800,- (etter påmeldingsfrist: 1000,-). Pris inkluderer 3 lunsjer og mat/drikke i pauser, ekskursjoner til aktuelle installasjoner, to gratis Ultimakonserter og en konsert til halv pris.

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!

Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten