Isglem turnerer Irland

Den norske jazzduoen Isglem turnerer i Irland i øyeblikket. Isglem er invitert av stjernegitaristen Mark O´Leary, som finner det "utrolig utfordrende og inspirerende" å jobbe med jazz- og folkemusikere fra Skandinavia.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Isglem

Isglem, som består av Terje Isungset (perkusjon, munnharpe) og Karl Seglem (tenorsax, bukkehorn) har spilt sammen siden 1987, og er i dag en av de fremste eksponentene for fri, improvisert musikk i Norge. Sammen med saksofonisten Frode Gjerstad regnes duoen blant pionerene for denne musikkens utbredelse, fra sent 80-tall og frem til dagens ekspansive scene rundt klubben Blå i Oslo.

Gitaristen Mark O´Leary, som er bosatt i musikkbyen Cork, er i sitt hjemland er karakterisert som «the most creative jazz guitarist in the country». Han har de siste årene samarbeidet med flere norske og svenske musikere. O´Leary sier i et intervju at han nå er på vei bort fra tradisjonell jazz og finner det uhyre utfordrende og inspirerende å jobbe med jazz- og folkemusikere fra Skandinavia: - "The Nordic improvisational and folk music got more space, more room to create and explore different ideas and territories".

Isglem har gitt ut tre CDer ("Rom, 1991, "To Steg", 1992 og "Null G",1996), og mottatt svært positive kritikker for sin særegne musikk. De har også turnert flittig rundt på barneskoler i Norge i regi av Rikskonsertene, og har per i dag spilt nærmere 1000 konserter.. Duoen har skapt et meget personlig frimusikalsk uttrykk, ofte med klangreferanser til norsk folkemusikk. Isungset og Seglem regnes som to av de mest fremtredende musikere på sine instrumenter i Norge, med en lang rekke solo- og samarbeidsprosjekter de siste ti årene.

Isglem turnerer i Irland fra 19. til 25. august. Ny plate kommer i oktober, og det jobbes ellers med en turne i Norge i februar 2003.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten