Isglem turnerer Irland

Den norske jazzduoen Isglem turnerer i Irland i øyeblikket. Isglem er invitert av stjernegitaristen Mark O´Leary, som finner det "utrolig utfordrende og inspirerende" å jobbe med jazz- og folkemusikere fra Skandinavia.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Isglem

Isglem, som består av Terje Isungset (perkusjon, munnharpe) og Karl Seglem (tenorsax, bukkehorn) har spilt sammen siden 1987, og er i dag en av de fremste eksponentene for fri, improvisert musikk i Norge. Sammen med saksofonisten Frode Gjerstad regnes duoen blant pionerene for denne musikkens utbredelse, fra sent 80-tall og frem til dagens ekspansive scene rundt klubben Blå i Oslo.

Gitaristen Mark O´Leary, som er bosatt i musikkbyen Cork, er i sitt hjemland er karakterisert som «the most creative jazz guitarist in the country». Han har de siste årene samarbeidet med flere norske og svenske musikere. O´Leary sier i et intervju at han nå er på vei bort fra tradisjonell jazz og finner det uhyre utfordrende og inspirerende å jobbe med jazz- og folkemusikere fra Skandinavia: - "The Nordic improvisational and folk music got more space, more room to create and explore different ideas and territories".

Isglem har gitt ut tre CDer ("Rom, 1991, "To Steg", 1992 og "Null G",1996), og mottatt svært positive kritikker for sin særegne musikk. De har også turnert flittig rundt på barneskoler i Norge i regi av Rikskonsertene, og har per i dag spilt nærmere 1000 konserter.. Duoen har skapt et meget personlig frimusikalsk uttrykk, ofte med klangreferanser til norsk folkemusikk. Isungset og Seglem regnes som to av de mest fremtredende musikere på sine instrumenter i Norge, med en lang rekke solo- og samarbeidsprosjekter de siste ti årene.

Isglem turnerer i Irland fra 19. til 25. august. Ny plate kommer i oktober, og det jobbes ellers med en turne i Norge i februar 2003.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten