Stormønstring i Minneapolis

Det Norske Solistkor dro til Minneapolis i USA for å gi sitt bidrag da et av verdens mest storstilte korarrangementer, Verdenssymposiet, gikk av stabelen lørdag 3. august. Mer enn 30 kor deltok, og det var ventet deltakere fra minst 50 land.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Carl Høgset

Minneapolis og det amerikanske forbundet for kordirigenter var vertskap for det 6. Verdenssymposiet for kormusikk i regi av Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM).

Symposiet arrangeres hvert tredje år og er en uke viet til faglig diskusjon, seminarer og konserter i kormusikkens tegn. I løpet av en uke vil anerkjente forelesere, komponister og kor fra hele verden ha gitt sitt bidrag til det mange kordirigenter og sangere betegner som en musikkfaglig vitaminkur uten sidestykke.

De norske bidragsyterne denne gang var Det norske Solistkor, under Grete Pedersen Helgerøds ledelse, og dirigent Carl Høgset, som i fellesskap holdt en workshop om norske korverker gjennom tidene.

Spennvidden i programmet varr stor, med kurs om alt fra arabisk kormusikk og tibetansk munkesang til jazzrepertoar for små ensembler og medisinske effekter av korsang. Den amerikanske musikeren og stemmevirtuosen Bobby McFerrin var et av symposiets store høydepunkt, og holdt kurs i vokalimprovisasjon.

Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM) er offisiell representant i UNESCOs Internasjonale Musikkråd . IFCMs fremste oppgave er å tilrettelegge for og stimulere til internasjonalt samarbeid og kontakt gjennom korsang. 

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten