Stormønstring i Minneapolis

Det Norske Solistkor dro til Minneapolis i USA for å gi sitt bidrag da et av verdens mest storstilte korarrangementer, Verdenssymposiet, gikk av stabelen lørdag 3. august. Mer enn 30 kor deltok, og det var ventet deltakere fra minst 50 land.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Carl Høgset

Minneapolis og det amerikanske forbundet for kordirigenter var vertskap for det 6. Verdenssymposiet for kormusikk i regi av Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM).

Symposiet arrangeres hvert tredje år og er en uke viet til faglig diskusjon, seminarer og konserter i kormusikkens tegn. I løpet av en uke vil anerkjente forelesere, komponister og kor fra hele verden ha gitt sitt bidrag til det mange kordirigenter og sangere betegner som en musikkfaglig vitaminkur uten sidestykke.

De norske bidragsyterne denne gang var Det norske Solistkor, under Grete Pedersen Helgerøds ledelse, og dirigent Carl Høgset, som i fellesskap holdt en workshop om norske korverker gjennom tidene.

Spennvidden i programmet varr stor, med kurs om alt fra arabisk kormusikk og tibetansk munkesang til jazzrepertoar for små ensembler og medisinske effekter av korsang. Den amerikanske musikeren og stemmevirtuosen Bobby McFerrin var et av symposiets store høydepunkt, og holdt kurs i vokalimprovisasjon.

Den Internasjonale Korføderasjonen (IFCM) er offisiell representant i UNESCOs Internasjonale Musikkråd . IFCMs fremste oppgave er å tilrettelegge for og stimulere til internasjonalt samarbeid og kontakt gjennom korsang. 

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten