Cutting Edge er gjenforent

16 år etter at Cutting Edge takket for seg har Hadeland Jazzforum ved hjelp av sine overtalelsesevner greid å få jazzheltene fra 80-tallet til å gjenforenes i anledning klubbens 20-årsjubileum.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Cutting Edge

Bandet skal også spille ytterligere tre konserter, med både gamle hits og nyskrevne låter for anledningen. I årene 1981-86 frekventerte Cutting Edge det som var av klubber og festivaler her til lands, og tilbragte tidlig på 80-tallet en måned på veien i Storbritannia.

Cutting Edge ga ut tre plater mellom 1981 og 1986, senere samlet og utgitt på Curling Legs i 1995 under tittelen "Alle Tre". I de seks årene bandet eksisterte besøkte de alle landets festivaler og jazzklubber, og høsten 1983 turnerte de en måned i Storbritannia, og spilte blant annet på tre festivaler, og tilbragte en uke på Ronnie Scott's i London. I 1984 solgte de flere plater i England enn i Norge, og i 1984 og 1985 samarbeidet de med Jan Eggum, et samarbeid som i tillegg til omfattende turnévirksomhet resulterte i plata "E.G.G.U.M.", utgitt i 1985.

Medlemmene i Cutting Edge har siden avskjeden i 1986 hele tiden vært aktive med egne band og prosjekter, men kan fortelle at de ser fram til å gjenoppfriske gamle minner og tilføre den gamle Cutting-soundet noen års erfaring.

Cutting Edge består av Morten Halle (sax), Knut Værnes (gitar), Edvard Askeland (bass), Rune Klakegg (piano/synth) og Frank Jakobsen (trommer). De blir å høre følgende steder:

Fredag 12. april: Hadeland Jazzforum
Lørdag 13. april: Privat arr.
Søndag 14. april: Kampenjazz, Oslo
Mandag 15. april: Mandagsklubben, Smuget, Oslo

Denne artikkelen publiseres i samarbeid med Norsk Jazzforum, og kan også leses på deres eget nettsted: jazzforum.no

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten