Ny cafékonsert i Logen

Lørdag 6. april spiller Stokstad/Jensen Trad. Band på Gamle Logen i Oslo. Bandet har i hele førti år vært et av Norges fremste gla'jazz-orkestre.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Stokstad Jensen Trad. Band

Stokstad/Jensen Trad.Band ble dannet i 1962, og fyller således hele førti år i år. Orkesteret ble et begrep innen tradisjonell jazz på 60-, 70- og 80-tallet, og oppnådde stor popularitet og opptrådte på en rekke nasjonale- og internasjonale festivaler. De spilte bl.a. i Sverige, Danmark, Øst- og Vesttyskland, Nederland og Frankrike, og representerte norsk næringsliv på EXPO'84 i New Orleans, USA.

Bandet deltok også i en rekke TV- og radiosendinger, både i programmer med ren konsert- og underholdningsverdi, men dessuten i programmer med musikkpedagogisk sammenheng. Orkesteret spilte inn en syv LP-plater, vant Spellemannprisen i 1975, og var på Norsktoppen, til og med på første plass med Otto Nielsens "Du skal få en dag i mårå". Bandet lanserte begrepet "Gla'jazz" på syttitallet - et uttrykk som har blitt stående som et et synonym for bandets repertoar og friske fremførelse.

Dagens utgave av orkesteret ble gjenforent i 2000, og har siden bl.a. vært å høre på New Orleans Workshop Jazzklubb i Oslo, på Børsen i Drammen og på Lillestrøm jazzklubb. Bandet deltok på Oslo Jazzfestival 2000 med den amerikanske pianisten Ralph Sutton som gjestesolist- en konsert som ble overført i radio. De siste årene har orkesteret bl.a. spilt på Gleng i Sarpsborg, Modum Bad, Hokksund, Askim, URIJAZZ Tønsberg, Tradjazzweekend Stavanger, Slusejazz Ørje, Plankejazz Fredrikstad, Oslo Jazzfestival, Strilajazz og Swing'n'Sweet Jazzclub i Bergen, Dølajazz Lillehammer, Trondheim Jazzfestival, samt kirke og korpskonserter.

Bandets besetning er Tore Jensen(trompet), Bjørn Stokstad(klarinett), Kjell Haugen(trombone), Ivar Hagen(banjo), Svein Gusrud(bass) og Bjørn Krokfoss(trommer). Stokstad/Jensen Trad. Band har fortsatt høy aktivitet med konserter rundt om i landet og deltakelse på jazzfestivaler. Nå blir det en ny anledning til å stifte bekjentskap med dette tradisjonsrike orkesteret på cafekonsert i Gamle Logen.

Cafékonsertene i Gamle Logen er tre ting på en gang - opplevelser både for øyet, øret og magen. Musikk i et fantastisk vakkert rom med mulighet for å innta både mat og drikke. Konsertserien har de senere årene vært en ubetinget suksess, med fulle hus og god stemning, heter det i en pressemelding. Konserten tar til klokken 13.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten