From Risør With Love

Hett samspill fra Risør Kammermusikkfest 2001, er løftet til Rikskonsertene, når de snart sender ut Lars Anders Tomter, Gunilla Süssman og Martin Fröst på Kammermusikkturné til ti norske byer og tettsteder. Turnéstart er 28. januar i Alta, mens Arendal er det sørligste punktet på reiseruten.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lars Andreas Tomter

Turneen med den for anledningen spesielt sammensatte trioen har fått navnet "From Risør with Love", og starter 28. januar.

Rikskonsertene fremhever Risør Kammermusikkfest som en perle blant landets kammermusikkfestivaler, og skriver bl.a. følgende i sin presentasjon av det musikalske nivået i den vesle Sørlandsbyen:

"Fremragende musikere fra inn- og utland setter hverandre stevne og spiller sammen i stadig nye konstellasjoner. Noen slike musikermøter framstår som særlige, musikalske lykketreff. Det går frasagn om framføringene, og musikerne fortsetter gjerne å spille sammen etter festivalen. Det er en stor glede for Rikskonsertene å bidra til at tre musikere som slik "fant hverandre" musikalsk på årets festival, kan fortsette å glede sitt publikum over hele landet."

Om de tre utøverne, som underveis bl.a. skal fremføre Mozarts elskverdige "Kegelstatt-trio" og Schumanns "Märchenerzählungen", samt verker av Max Bruch, György Kurtág og Anders Hillborg. sakser Ballade for anledninger følgende fra Rikskonsertenes hjemmesider:

Lars Anders Tomter, bratsj: Lars Anders Tomter er en av dagens mest fremtredende bratsjister. Han er født på Hamar i 1959 og debuterte på fiolin og bratsj bare 17 år gammel. Senere fulgte kritikerroste konserter med Det Norske Kammerorkester i Europa og USA, og han spiller nå med verdens ledende orkestre og ensembler. Lars Anders Tomter kombinerer sin internasjonale karriere med sitt professorat ved Norges musikkhøgskole i Oslo og er dessuten kunstnerisk leder for Risør Kammermusikkfestival.

Gunilla Süssman, klaver: Gunilla Süssman er det nyeste tilskuddet blant Norges fremragende pianister. To ganger har hun vunnet første pris i Ungdommens Pianomesterskap, og har i løpet av de seneste årene gitt et økende antall konserter. Süssmann er tilknyttet Rikskonsertenes 3-årige lanseringsprogram INTRO-klassisk.

Martin Fröst, klarinett: Klarinettisten Martin Fröst var en av de utenlandske stjernene ved årets festival i Risør. Siden han vant førsteprisen i CIEM-konkurransen i Genève i 1997, har den unge svenske klarinettisten rukket å markere seg ettertrykkelig på den internasjonale musikkscenen med prestisjetunge priser, Grammy-nominerte plateinnspillinger og tallrike opptredener.

"From Risør With Love" skal etter planen besøke følgende steder i januar, februar og mars: Alta Kultursal (28/1), Nøtterøy Kulturhus (29/1), Kulturhuset i Nærøy (30/1), Rådhuset i Arendal (1/2), Terminus Hall i Bergen (3/2), Festsalen i Førdehuset (15/3), Harstad Kulturhus (17/2), Kulturhuset i Sandnes (16/3), Festsalen i Modum Bad (18/3) og Hedmarksmuseets Aula på Hamar (19/3).

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten