Plateslipp hos Kampenjazz

Trommeslager og komponist Sverre Gjørvad slipper CDen "Denne lille pytten er et hav" på Kampenjazz i Oslo førstkommende søndag. Albumet er en dels en hyllest til Duke Ellington, og inneholder ellers tekster av bl.a. Jan Kjærstad.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Live Maria Roggen

Kampenjazz slår til med et ekstraarrangement førstkommende søndag 13.januar kl. 18.00 på Kampen Bistro, Bøgata 21.

Trommeslager og komponist Sverre Gjørvad slipper da platen "Denne lille pytten er et hav", med jazz-tonsatte tekster av Jan Kjærstad og Peter Handke.

Sverre Gjørvad sier selv i et presseskriv om prosjektet: - Vinteren 1998-99 fikk jeg som distriktsmusiker i Nord-Trøndelag i oppgave å komponere et bestillingsverk til SoddJazz, en liten og intim festival som holder til på Inderøy. Verket ble urfremført den 28. april '99, og hadde navnet "Jazz Pathetique".

- Samtidig var det hundreårsjubileum for komponisten Duke Ellington, en mann jeg har vært fascinert av lenge. Han ville faktisk blitt hundre år dagen etter urfremføringen av "Jazz Pathetique", noe jeg aktet å benytte meg av. Samtidig har jeg alltid nært stor beundring for Jan Kjærstads forfatterskap, mensKjærstad igjen deler min beundring for Ellington. Dette kommer særlig til uttrykk i boken "Forføreren", hvor Ellingtons musikk nærmest fungerer som et obligat til teksten. For meg ble dermed Jazz Pathetique et prosjekt hvor jeg ville lage et musikalsk miljø, inspirert av Ellington, med noen tekster av Kjærstad.

- Videre ønsket jeg å gjøre bruk av prologen til den tyske filmen "Himmelen over Berlin", med manus av Wim Wenders og Peter Handke. Dette er en søt liten tekst som handler om at selv de minste ting kan sette fantasien og lekelysten i sving, bare man er åpen nok. For kjennere av Kjærstad er det lett å se en sammenheng her, da begreper som "fantasi" og "lekelyst" er svært viktige for hans forfatterskap.

- Da innspillingen av plata var ferdig, gikk det opp for meg at prosjektet var blitt en del større enn det opprinnelige "Jazz Pathetique". Derfor den nye tittelen "Denne lille pytten er et hav". Hvis man lurer på hvor jeg har dette fra, kan man lytte ekstra nøye på teksten i "Pytten"".

Musikerne som skal på scenen denne kvelden, inkluderer Live Maria Roggen (vokal), Eirik Hegdal (saksofoner), Øyvind Brække (trombone), Nils-Olav Johansen (gitar), Ståle Storløkken(synther), Mats Eilertsen (bass) og Sverre Gjørvad (trommer).

Utgiver av "Denne lille pytten..." er Culing Legs.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten