Edvard-pris til Odd Norstoga

Edvard-prisen 2001 i klassen "Populærmusikk - mindre verk" tildeles i år komponisten og musikeren Odd Nordstoga. Norstoga får prisen for verket "Bie på deg" hentet fra fjorårets albumutgivelse på Grappa, "Norstoga". Norstoga var nominert sammen med Odd Erik Ognedal og Motorpsychos Bent Sæther.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Odd Nordstoga

Juryens begrunnelse er som følger:

"Bie på deg" er en vakker og emosjonell ballade. Med sparsommelig bruk av virkemidlene evner komponisten å frambringe en helstøpt komposisjon hvor musikken underbygger teksten på en forbilledlig måte."

Edvard-prisen deles ut på direkten i kveld, tirsdag 4. desember, på NRK Kulturblikk kl. 20.10 (NRK2). Årets siste Edvard-pris er som vanlig på 40.000 kroner. Prisvinneren mottar også et trofé, en Edvard Grieg-profil i stein, designet av Bruno Oldani.

Prisen for Populærmusikk - mindre verk tildeles en opphavsmann/kvinne for "kortere komposisjon i enkel form innenfor vise/jazz/pop/rock og beslektede musikalske uttrykk".

TONO har delt ut Edvard-prisene årlig siden 1998. Formålet med prisen er å øke oppmerksomheten overfor norske komponister og tekstforfattere og alle de nye verk som skapes i ulike genre. Gjennom prisen ønsker TONO også å øke kjennskapen til deres rolle som forvalter av opphavsrett til musikkverk.

De nominerte til årets pris "Populærmusikk - mindre verk":

· Odd Nordstoga for "Bie på deg".

· Odd Erik Ognedal for "Om du har sagt farvel".

· Bent Sæther for "The other fool".

EDVARD-prisen har i komponistmiljøet etablert seg som en av de gjeveste av musikkprisene, nettopp fordi den fokuserer på opphavsmannen og den skapende virksomhet.

Årets vinnere har vært: Lars A. Sandness/Jørgen Nordeng, Ragnhild Berstad, Paal-Helge Haugen, Geir Bøhren/Bent Åserud, Sven Lyder Kahrs og Odd Nordstoga.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten