Edvard-pris til Odd Norstoga

Edvard-prisen 2001 i klassen "Populærmusikk - mindre verk" tildeles i år komponisten og musikeren Odd Nordstoga. Norstoga får prisen for verket "Bie på deg" hentet fra fjorårets albumutgivelse på Grappa, "Norstoga". Norstoga var nominert sammen med Odd Erik Ognedal og Motorpsychos Bent Sæther.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Odd Nordstoga

Juryens begrunnelse er som følger:

"Bie på deg" er en vakker og emosjonell ballade. Med sparsommelig bruk av virkemidlene evner komponisten å frambringe en helstøpt komposisjon hvor musikken underbygger teksten på en forbilledlig måte."

Edvard-prisen deles ut på direkten i kveld, tirsdag 4. desember, på NRK Kulturblikk kl. 20.10 (NRK2). Årets siste Edvard-pris er som vanlig på 40.000 kroner. Prisvinneren mottar også et trofé, en Edvard Grieg-profil i stein, designet av Bruno Oldani.

Prisen for Populærmusikk - mindre verk tildeles en opphavsmann/kvinne for "kortere komposisjon i enkel form innenfor vise/jazz/pop/rock og beslektede musikalske uttrykk".

TONO har delt ut Edvard-prisene årlig siden 1998. Formålet med prisen er å øke oppmerksomheten overfor norske komponister og tekstforfattere og alle de nye verk som skapes i ulike genre. Gjennom prisen ønsker TONO også å øke kjennskapen til deres rolle som forvalter av opphavsrett til musikkverk.

De nominerte til årets pris "Populærmusikk - mindre verk":

· Odd Nordstoga for "Bie på deg".

· Odd Erik Ognedal for "Om du har sagt farvel".

· Bent Sæther for "The other fool".

EDVARD-prisen har i komponistmiljøet etablert seg som en av de gjeveste av musikkprisene, nettopp fordi den fokuserer på opphavsmannen og den skapende virksomhet.

Årets vinnere har vært: Lars A. Sandness/Jørgen Nordeng, Ragnhild Berstad, Paal-Helge Haugen, Geir Bøhren/Bent Åserud, Sven Lyder Kahrs og Odd Nordstoga.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten