Norge er vertsnasjon for MIDEM 2002

Norge og Music Export Norway har takket ja til det ærefulle oppdraget å være såkalt vertsnasjon når MIDEM 2002 skal arrangeres. Dette er første gang i MIDEMs 36-årige historie at Norge har fått en så prestisjefylt oppgave, noe MENs daglige leder Inger Dirdal mener skyldes norsk musikks stadig sterkere posisjon internasjonalt. I alt skal rundt tyve norske artister og band i ilden i den korte uken arrangementet varer. Totalbudsjett for dette norske eksportfremstøtet er rundt fire og en halv million kroner.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Inger Dirdal og Larry Bringsjord, FONO

MIDEM arrangeres hvert år i Cannes i Frankrike, og regnes som verdens største utstillingsvindu for musikkindustrien. Artister, plateselskap, distributører, agenter, nettsteder og musikkrelaterte organisasjoner møtes for å sette fokus på sitt arbeid, og utveksle synspunkter og erfaringer. I fjor skjedde Norges tilstedeværelse for første gang i regi av service- og kompetanse-senteret Music Export Norway, som blant annet innførte slagordet "Norway Now", og generelt skapte større fokus rundt norske produkter enn på mange år.

Fjorårets suksess - og den enda kraftigere tilstedeværelsen under POPKOMM i august - blir antagelig likevel for lite å regne i forhold til den grad av oppmerksomhet som norsk musikk kan få under neste års MIDEM. For første gang i MIDEMs 36-årige historie er Norge nemlig blitt forespurt om å være vertskapsland, noe som vil medføre en stor grad av fokus rundt norsk musikbransje.

- Kort fortalt vil Norge bli tildelt to parallelle scener under selve åpningsdagen av MIDEM, samtidig som det blir en ren norsk klubbkveld senere på dagen, forteller en godt fornøyd Inger Dirdal. - Det betyr at norske artister skal i ilden under de best tenkelige forhold, med alt hva det vil innebære av interesse fra både media og den internasjonale musikkbransjen. Vi kommer også til å ha ytterligere en klubbkveld med bare norske artister på scenen i løpet av arrangementet, samtidig som vi håper å få på plass norske utøvere også under MIDEM Classique, som går parallelt med hoveddelen av bransjestevnet.

Inger Dirdal anslår at rundt tyve norske band og artister skal få sjansen til å vise seg frem under MIDEM 2002.

- De skal representere et bredt spekter av norsk musikk. Vi skal selvsagt fokusere både på allerede etablerte navn, samt nye, spennende prosjekter som ligger i startgropen til en mulig internasjonal karriere.

Inger Dirdal mener at forespørselen om å være vertsnasjon er et direkte utslag av norsk musikks stadig økende prestisje i utlandet.

- Det er mange som følger med på hva som skjer i norsk musikk om dagen, så nå må vi slå til med et mest mulig spennende program. Norsk musikk gjør det til dels svært bra i nettopp Frankrike, noe som nok har medvirket til at nettopp vi ble invitert til å trå til.

En så unik sjanse for å markedsføre norsk musikk og kultur må selvfølgelig ivaretas på best mulig måte. Budsjettet for "Norway Now" under MIDEM 2002 ligger på rundt fire og en halv million norske kroner. Bransjen har gått inn og garantert for rundt halvparten av denne summen, mens norske myndigheter vil bidra med en fjerdedel av budsjettet. Den resterende summen håper Music Export Norway på å få dekket inn gjennom en samarbeidspartner fra næringslivet.

Folk som ønsker å melde seg på neste års MIDEM-sammenkomst, som går av stabelen fra 20. til 24. januar, kan kontakte Music Export Norway på postadressen MEN, Postboks 110 Smestad, 0309 OSLO, eller via e-post på music.ex@online.no.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten