Jazzen kommer godt ut

Forslaget til statsbudsjett går inn for en 8,8 prosents generell økning til kulturformål - og 5,1 prosents økning innenfor musikkområdet. Kulturdepartementet foreslår en bevilgning på i alt 4,1 milliarder kroner i 2002 - en budsjettøkning med i alt 330,5 millioner kroner i forhold til saldert budsjett for 2001. Jazzen blir for øvrig spesielt fremhevet som et viktig satsingsområde. - Dette er et resultat av mange års jevnt og trutt arbeid overfor politikerne, både sentralt og regionalt, sier fungerende daglig leder i Norsk Jazzforum, Tone Martinsen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Jazzområdet er en av årets vinnere i forslaget til kulturbudsjett – og er foreslått styrket med 4,6 mill. kroner. Disse fordeles med 2,6 mill. kroner til fem regionale jazzsentra, 1 million kroner til Norsk Jazzforbund, 0,5 mill. kroner til Molde Jazzfestival og 0,5 millioner kroner til Oslo-klubben Cosmopolite. Forslaget innebærer at Østnorsk, Vestnorsk, Midtnorsk og Nordnorsk Jazzsenter hver får 1,4 mill. kroner i statstilskudd for 2002, og at Sørnorsk Jazzsenter får 0,5 mill. kroner.

Tone Martinsen, som er fungerende daglig leder i Norsk Jazzforum, var i formiddag spesielt fornøyd på de regionale jazzsentrenes vegne:

- Jeg ser at jazzsentrene later til å få gjennomslag for godt og langt arbeid, og nå endelig får muligheter til å utvikle seg videre. Siden disse er medlemmer hos oss, har Norsk Jazzforum i praksis blitt foreslått tilført tre og en halv million ekstra. Det velger jeg å se som et resultat av mange års jevnt og trutt arbeid overfor politikerne, både sentralt og regionalt. Når det gjelder Cosmopolite, så er det jo veldig hyggelig at de får mer penger. Men de er ikke medlemmer hos oss, så vi bør nok prate litt sammen.

Hvorfor tror du at jazzen har endt opp som et av budsjettforslagets vinnere?

- Det er det mange faktorer som bidrar til. Ikke minst har vi svært mange gode norske jazzutøvere som fortjener å få utsikter til en rimelig levestandard. Jeg håper at årets budsjettforslag slår til – og at dette bare er starten på en fremtidsrettet utvikling av norsk jazzliv.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten