Over bekken etter samtidsmusikk

Lørdag 12. mai 2001 våger Ny Musikk Oslo seg ut av Blå, over elva og til Fabrikken i Nedre gate 7. Det er det engelske samtidsensemblet Apartment House som skal spille opp, med blant annet to urfremføringer på programmet. En av dem er signert Sven Lyder Kahrs (bildet).

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Sven Lyder Kahrs

Ny Musikk Oslo har tatt mål av seg til å presentere flere band fra utlandet, og det første i rekken er Apartment House, som hermed opptrer i Norge for første gang. Apartment House ble startet av cellisten Anton Lukoszevieze i 1995 og har etablert seg som et av Storbritannias ledende og mest uforutsigbare samtidsensembler med et repertoar som spenner fra avantgarde til eksperimentelt anarki. Ensemblet turnerer ofte og har nylig hatt konserter i New York, Tyskland og Danmark. De har også gjort en rekke radioinnspillinger blant annet for BBC Radio 3 og Danmarks Radio. Ny Musikk Oslo er glade for å kunne presentere dette spennende ensemblet i Oslo.

Lørdag 12.mai byr Apartment House på ikke mindre enn to uroppførelser, henholdsvis av Sven Lyder Kahrs og James Saunders. Klokken 19 starter vi derfor med "Åpen Mikrofon", der Sven Lyder Kahrs og James Saunders er i samtale med kunstnerisk leder i Apartment House, Anton Lukoszevieze.

Konserten begynner presis klokken 20, og byr i første avdeling på følgende innslag:

Christopher Fox: Skin
Giacinto Scelsi: Ko-Tha
Sven Lyder Kahrs: Wie eine Blume, von der ich den Namen nicht weiss (uroppførelse)
Cornelius Cardew: Solo with Accompaniment

Etter pausen skal følgende stykker fremføres:

Geir Johnson: The Black Snake
James Saunders: #120501 (uroppførelse)
Helmut Oehring: Locked-In

Baren åpner kl. 19.00, og konserten er for øvrig støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Ny Musikk Sentrale Produksjoner.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om begivenheterBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten