Bryt Lydmuren!

Kjenner du noen barn og unge med interesse for musikk på PC? Her kommer årets sjanse for de under 16 år.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

For ti år siden deltok hundrevis av unge i den første Bryt Lydmuren-konkurransen og laget sine egne komposisjoner med kassettspillere, keyboards, osv. Unge i dag er den første generasjonen som vokser opp med datamaskiner. Hvordan høres dagens Bryt Lydmuren-musikk ut?

Fra Drivhuset har Ballade.no mottatt følgende pressemelding, som vi her bringer videre i sin helhet:

Store premier
Kan DU leke med lyd på PC? Kan DU sette sammen en komposisjon / miks / låt på 2-3 minutter? Er du under 16 år? Da må du bare bli med på BRYT LYDMUREN! - den store jubileumskonkurransen der alle under 16 år lager lydkomposisjon til ULTIMA-festivalen i oktober 2000.

Som vinner får du musikken din spilt på konsert i Oslo Konserthus, fete premier fra Supersonic / Roland m.fl. prøve deg i Norges beste elektro-studio: NoTAM.

Noen forslag
Dere kan bruke alle slags fantastiske, mulige og umulige lyder: Lyder som du tar opp med mikrofon fra vann, glass, rør, metall og tre, eller lyder som lages inne i PC-en, lastes ned fra nettet, spilles fra synther eller andre instrumenter. Få lyden inn i datamaskinen og lek videre med den der. Få lydene til å bli raspende, rullende, syngende, svingende, susende, skrapende, harde, myke, seige, lange, speisa eller skremmende. Klipp og lim, snu, strekk og miks helt til du får musikk som ingen har hørt maken til! Dere kan samarbeide i grupper eller jobbe alene. Send inn den ferdige musikken som en MP3-fil via e-post til drivhuset@nymusikk.no eller send en mini-disk, kassett, CD-R eller hva du måtte ønske i vanlig post til: Drivhuset, Seilduksgt. 25, 0553 OSLO.

Lett å være med
Det er mye lettere enn du tror å jobbe med lyd i datamaskiner, enten du har prøvd det før eller ikke. Det finnes ulike programmer på nettet eller i butikken, og du bør naturligvis også prøve det helt spesielle lydprogrammet som heter DSP. Med DSP klarer du superavanserte lydbehandling på en virkelig enkel og lettfattelig måte, og det fungerer på alle PC-er med CD-ROM spiller og høyttalere eller hodetelefoner.

De tre beste komposisjonene blir spilt på Bryt Lydmuren-konserten under Ultima den 15. oktober. De blir også premiert med nyttig lydutstyr fra Supersonic / Roland. Vinnerne får dessuten bli med å lage et nytt konsertstykke i Norges beste studio for digital lydkunst: NoTAM Norsk nettverk for Teknologi, Akustikk og Musikk på Majorstua i Oslo.

Regler og tips
Du må være under 16 år, og fristen for å sende inn bidrag er nå forlenget til 6. oktober.

Her er en del viktige linker: For konkurransen, påmelding, regler tips m.m. kan du gå hit.
Du kan dessuten lese mer om lydprogrammet DS ved å klikke her.

Velkommen til lydkonkurransen og lykke til!

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om amatørmusikklivet

27.03.2014

Jubileumsmidler


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten