Kommentarer til artikkelen (klikk på tittelen for å lese hele):

Nyttig mellomledd?

 
 
NOE FOR KOMPETANSESENTERENE?
Skrevet 21.12.2011 15:33 av John Hegre

Var det ikke denne form for kompetanse/informasjon kompetansesenterene skulle gi oss da?

Svar på kommentar

 
 
KULTURCRASH
Skrevet 22.12.2011 12:53 av Live Maria Roggen

Navnet "KulturCash": Assosiasjonene mine går til easy cash, å cashe inn, osv - altså først å fremst å sno seg, i motsetning til å bygge/skape noe. Talspersonene understreker da også at de ikke først og fremst besitter kulturkompetanse, men navnet blir ufrivillig komisk i kontrast til kulturfeltet de faktisk skal serve.

Kontrasten understrekes også språklig sett (og språk er som kjent makt) når daglig leder i scan4news Frode Iversen i en annen tråd skriver til musiker Bjørnar Habbestad: "Jeg ønsker deg lykke til med utviklingen av din bedrift."

Det Habbestad skrev, var: "Det er også frivillig å investere i eiga bedrift. På same måte som deg, investerer eg heller i mi eiga verksemd enn å betale for ein ekstern teneste." Her ligger det etpar subtile meldinger som Iversen ikke plukker opp på radaren.

De færreste musikere vil se på det å få flere spillejobber som "utvikling av en bedrift". Vi vil selvsagt gjerne bli rike og leve lenge i landet, men vi er ikke gründere som ser oss rundt etter best mulige måter å tjene penger på, vi er spesialister som ønsker å drive med dette ene - å skape og spille musikk. For å få til det, tvinges vi til å organisere oss på samme måte som en butikkeier i oppstarten. Men må en profesjonalisering av kulturfeltet innebære at vi begynner å se mer på oss selv som bedriftseiere, eller at vi betaler for stadig flere eksterne tjenester? Er det en god utvikling? Tjener den kulturen? Og rettferdiggjør det Kulturløftet - er det riktig bruk av skattepenger?

Svar på kommentar

 
 
GI DEM EN SJANSE!
Skrevet 12.01.2012 11:20 av Tomas Fordelsen

Jeg er på markedsliberalistene sin side i akkurat denne saken. Dersom KulturCash klarer å effektivisere en tjeneste som strengt tatt burde være ansvarsområdet til de kommunalt støttede kompetansesentrene, så kan jo KulturChash gi dem et spark i baken. De fleste musikerne betaler jo en interesseorganisasjon eller fagforening for å få denne typen informasjon, og dersom disse gjør en dårlig jobb med å tilgjengeliggjøre informasjonen for sine medlemmer, ønsker jeg KulturCash velkommen. Vågalt prosjekt, men jeg ser ikke noe prinsipielt galt i dette.
Det hadde jo vært stilig om fondene, legatene, interesseorganisasjonene og kompetansesentrene var så flinke på informasjonsformidling at de gjorde KulturCash overflødig, men dessverre må musikere (iallfall i starten) bruke mange timer på å lete frem relevante fond og legater selv fordi det er vanskelig å finne en fulsltending oversikt.

Svar på kommentar

 
 
HAR DE IKKE FÅTT EN SJANSE DA?
Skrevet 12.01.2012 13:59 av John Hegre

Du tar feil Tomas. De fleste musikerne betaler ikke en interesseorganisasjon eller fagforening for å få denne typen informasjon, Norsk Jazzforum, Brak etc legger ut søknadskalender og lignende info gratis, og det skulle da selvfølgelig bare mangle all den tid dette er informasjon tiltenkt offentligheten. Jeg mener at ideen om at offentlige tjenester automatisk forbedres hvis de blir konkuranseutsatt er en form for idioti, ikke fordi de offentlige tjenester ikke kan forbedres, men fordi aktører som Kulturcash er her for å tjene penger og har ingen interesse av å forbedre offentlige tjenester.
På hvilken måte har ikke KulturCash fått sin sjanse? Slik jeg ser det er det eventuelt KulturCash selv som klusser til sin sjanse ved å grovt overprise sine tjenester. Jeg mener også at det er en svært dårlig utvikling at bevilgede kulturpenger i større og større grad går til å underholde rent kommersielle aktører som KulturCash.

Svar på kommentar

 
 
GRATIS SØKNADSVEILEDNING
Skrevet 18.01.2012 13:53 av Jørgen Skauge

Det er gratis å være medlem i Brak, Sørf, Star, Tempo, Kofor og alle driver med søknadsveiledning. Brak tok en sjekk opp mot KulturCash og fant ingen relevante ordninger som vi ikke allerede informerer om på www.brak.no eller i vår Søknadsguide. Bare å ta kontakt om det skulle være noe eller komme på kurset vår i Bergen og Førde

Svar på kommentar

Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten