Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
21. september 2018
Tid:
20:00
Pris:
350/280 (Medl. SJF/BATE/stud)
Nettsted
Sted:
Spor 5
 
21. september 2018

Tord Gustavsen har i flere år vært en av Norges fremste jazzmusikere. Hans stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke.

Gustavsens har utgitt sju album på det tyske selskapet ECM Records. Han har vunnet Spellemannsprisen og mottatt tallrike andre kritikerutmerkelser. Hans siste album, med den afghansk-tyske vokalisten Simin Tander, vant «Jahrespreis der Deutschen Shcallplattenkritik» som et av årets 12 beste album i Tyskland uavhengig av sjanger.

Etter fire album i kvartett- og ensembleformat, vender Tord nå tilbake til trioformatet som han ble kjent for i utgangspunktet, med bassist Sigurd Hole ny i stallen, og trommeslager Jarle Vespestad, som har vært med på alle utgivelsene hans siden 2003.

Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Det kan spores inspirasjon fra bl.a. skandinavisk folkemusikk, fransk impresjonisme, karibisk musikk og salmer. Alt finner sin naturlige plass i det nye, men gjenkjennelige Tord Gustavsen-universet – et univers der den sterke melodien leder an, og den meditative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre.