Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
24. september 2017
Tid:
14:00-16:00
Pris:
240/200/180/65
Nettsted
Sted:
Troldsalen, Edvard Grieg Museum Troldhaugen
 
Troldhaugvegen 65, 5232 Bergen
+ Google Map
24. september 2017

Opplev «Tidekverv» i Troldsalen! Med to av landets mest fremtredende folkemusikere, Berit Opheim og Benedicte Maurseth, sammen med Rolf Lislevand og Håkon Stene.

«Tidekverv» er et nytt folkemusikkverk komponert av Berit Opheim og Benedicte Maurseth, arrangert i samarbeid med medmusikerene.

«Tidekverv» tar opp i seg elementer fra tradisjonell folkemusikk, med impulser fra barokk, samtidsmusikk og improvisasjon. Verket vil tematisk hedre døgnene der solen står lengst og kortest på himmelen, vårjevndøgn og høstjevndøgn, og der sola snur: sommersolverv, vintersolverv.

Om verket:
Verket er inspirert av Draumkvedet, både som diktform, men også som et slags musikalsk ritual, siden balladen hovedsakelig blir fremført 13. dag jul hvert år. Ønsket med «Tidekverv» er derfor å hylle en eldre diktform med ny folkemusikk og fremføre musikken bare i periodene for solsnu (høstjevndøgn i 2017 er 22/9).
Verket inneholder lydarspel, gangarar, springarar og fire nye balladetekster tilegnet det mest essensielle i livene våre – solen, og de ulike årstider den gir oss. Tekstene er ved de to prisbelønte forfatterne Bergsveinn Birgisson og Erlend O. Nødtvedt.

Om de medvirkende:
Berit Opheim og Benedicte Maurseth er to av Norges mest fremtredende kvinnelige folkemusikere. Sammen med dem spiller Rolf Lislevand, som i flere tiår har gjort en betydelig internasjonal karriere og i dag regnes som en av de fremste luttinstrumentalistene internasjonalt, og Håkon Mørch Stene, prisbelønt slagverker med spesialisering innen moderne musikk og tidligmusikk.

Medvirkende:
Berit Opheim, vokal
Rolf Lislevand, lutt, theorbe, barokkgitar, el-gitar
Håkon Stene, perkusjon
Benedicte Maurseth, fele

Tekst: Bergsveinn Birgisson og Erlend O. Nødtvedt

Foto: Paal Audestad