Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
13. oktober 2017
Nettsted
Sted:
Oslo Konserthus – Lille Sal
 
Munkedamsveien 14, 0115 Oslo
+ Google Map
Tel:
23 11 31 11
13. oktober 2017

Bassist med stålfingrer i Atomic og The Thing. Lyrisk salmetolker med Håkon Kornstad. Ingebrikt Håker Flaten mestrer det meste som bassist, men han er også en komponist og bandleder å regne med. Da han flytta til Austin i 2009, begynte han umiddelbart å grave i det eklektiske undergrunnsmiljøet i Texas. Ikke lenge etter så The Young Mothers dagens lys, ett band med en sœrdeles uvanlig blanding av jazz, fri-impro, indierock, hip-hop og afrogroove, og i 2014 kom den kritikerroste plata “A Mother’s Work Is Never Done”.

The Young Mothers er et kraftverk av et band. Over en dyp, hes og grovt groovende rytmeseksjon dundrer friimpro og punkete rap, Don Cherry-aktige utblåsninger og knallhard afrobeat med flatt jern bortover den soniske freewayen. Dette er også Texas, dette er også Amerika: Den boblende, fresende lyden av en smeltedigel.”

Bandet gjorde i Mars 2015 en Norges turne med bandet Møster!, de har gjort flere USA- og Europaturneer. Nytt album er innspilt og kommer ut i løpet av 2017.

“The Young Mothers closed the last night of Sonic Transmissions with a blistering set of Lone Star free punk that got the old jazz heads out of their chairs and the laconic hipsters moving like interpretive dervishes.” (The Wire)