Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
15. november 2019
Tid:
19:00-20:00
Pris:
230 - 280
Nettsted
Sted:
Drammens Teater
 
Øvre Storgt. 17, 3018 Drammen
Tel:
32 21 31 00
15. november 2019

Nå kommer forestillingen tidligere spilt på Operaen og Dansens Hus endelig til Drammen!

Reggae ble i 2018 en UNESCO beskyttet musikksjanger. Reggae ble lagt til UNESCOs «World Heritage List» som del av «Intangible Cultural Heritage of Humanity» kategorien. Der beskrives Reggae som cerebral, sensuell og spirituell. Reggae løftes særlig frem for sitt bidrag til en verdensdiskurs rundt kjærlighet, rettferdighet, likeverd og motstand.

«Rhythm, Roots and Revolution» tar oss med inn i reggaens uttrykksfulle verden. Vi får oppleve hvorfor Reggae hylles og spilles verden over. Reggae er en musikksjanger alle kjenner til som musikalsk uttrykk og nå får vi også oppleve dens uttrykksfulle bevegelser!

På scenen står Tabanka Dance Ensemble kjent fra TV og hovedscene. Tabanka er nordens eneste fulltids faste ensemble som fokuserer på dansekunst som trekker på Afrikanske og Karibiske bevegelses-tradisjoner. Publikum kan forvente styrke, groove, rytme, bevegelse og dansere drevet av en nødvendighet.

Tabanka Dance Ensemble ble stiftet av Thomas Talawa Prestø i 2007. Siden oppstarten har de markert seg som et ambisiøst og profesjonelt kunstnerisk kompani som har stått bak en rekke anerkjente og kritikerroste danseforestillinger, blant annet i Den Norske Opera. Tabanka har stått for utdanning og talentutvikling av over 60 dansere. Utøverne har bakgrunn fra mer enn 15 nasjoner og 4 kontinenter. Nesten 800 000 mennesker har sett deres helaftens forestillinger, og over 14 millioner har sett Tabanka på TV. I 2017 vant de OXLO-prisen for sitt inkluderende arbeid.

Forestillingen varer i 1 time.

Forestillingen arrangeres av Interkultur