Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
29. august 2018
Tid:
18:00-20:00
Nettsted
Sted:
Deichman Torshov
 
Sandakerveien 59, 0477 Oslo
Tel:
22222984
29. august 2018

Fotograf Peter Lucas var i Syria i 2011, han reiste ut av landet dagen før borgerkrigen brøt ut. Før han dro rakk han og ta en fotoserie som viser hverdagslivet til menneskene i Aleppo, Damaskus, og Tartus. Bildene viser et Syria som ikke finnes lenger, et Syria med hverdagsliv, kultur og lekenhet. Fotoserien er et unikt tidsbilde fra et Syria i fred, de siste ukene før krigen brøt ut. I hele september kan du se bildene hos oss!

Onsdag 29. august kl. 18.00 åpner utstillingen med et større arrangement. Det blir musikk, foredrag og vi får høre fra fotografen.

Peter Lucas kommer for å fortelle om bildene og ukene han tilbrakte i Syria.

Det blir også foredrag fra den Amanda- og Gullrutenominerte filmskaperen bak “Aleppos fall” Nizam Najar. Han skal snakke om Syria, krigen og hvordan det var for han og dra tilbake til Syria etter at krigen brøt ut.

Najar er født i Libya, vokste opp i Syria og kom til Norge med familien i 2002. Han er utdannet dokumentarskaper fra filmskolen på Lillehammer og spesialiserte seg i dokumentarfilmskaping på Universitetet i Volda.

I tillegg blir det innslag av syrisk folkemusikk fra to flinke musikere; Muhammed Fadel Kuj, på perkusjon, og Aamer Harata, på Oud.

Muhammad Fadel Kuj jobber som salgverker og er dirigent for Søgne bygdekor. Han har utdannelse fra Damaskus musikkhøgskole i Syria. Aamer Harata, fra Damaskus, er student ved UiA, og jobber som mattelærer og musiker.
De skal spille musikk fra Damaskus, verdens eldste hovedstad, og Aleppo.

Arrangementet er gratis.