Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
13. desember 2019
Tid:
19:30
Pris:
250/200
Nettsted
Sted:
Gamle Aker kirke
 
Akersbakken 32, 0172
13. desember 2019

Velkommen til årets julekonsert og plateslipp med Christiania Mannskor og Håvard Rem!

I fjor høst spilte vi inn en plate med musikk lånt fra skoger og stepper langt borte, fra land som Russland, Latvia, Ungarn, Georgia og mange flere. Mannskormusikken fra disse områdene synes vi virkelig er vakker, men ofte er den utilgjengelig for oss her i Norge. Derfor har vi hentet den hit, og vært så heldige å få med oss Håvard Rem til å gjendikte tekstene til norsk for oss.

Prosjektet heter Something Borrowed, og utgis denne høsten som plate på LAWO Classics og som et notehefte på Norsk Musikforlag. Vi gleder oss til å presentere deler av denne plata for publikum i Fredrikstad 12. desember og Oslo 13. desember, sammen med et juleprogram bestående av kjent og ukjent musikk skrevet for høytiden.

Håvard Rem blir med oss og leser egne tekster om jul, Christiania Mannskor stiller med rene røster, julestemning og ferske plater. Velkommen!
________________________________________________________________

Håvard Rem har en stor produksjon som lyriker, gjendikter og biograf. Hans dikt og sangtekster er tonesatt og tatt i bruk av blant andre Gisle Kverndokk, a-ha, Morten Harket, Vamp og Kaizers Orchestra. Hans gjendiktninger av Bob Dylan og Leonard Cohen er spilt inn av blant andre Sidsel Endresen, Åge Aleksandersen og Kari Bremnes. Rem er prisbelønnet for sitt arbeid, mottok i 2016 Tekstforfatterfondets Ærespris.

Christiania Mannskor kan skilte med å være Norges eneste profesjonelle mannskor. Ensemblet ble startet i 2009 av dirigent Marius Skjølaas. Christiania Mannskor ønsker å være en aktiv og virksom ressurs for norske kor, sangere, komponister og dirigenter som arbeider med musikk for mannskor, og har som formål å fornye og revitalisere norsk mannskorsang. Dette gjøres blant annet gjennom konserter i hele Norge, og korets utgivelser av plater og notehefter.