Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
22. februar 2020
Tid:
18:00-20:30
Nettsted
Sted:
Melahuset
 
Mariboes gate 8, 0183 Oslo
+ Google Map
22. februar 2020

En hyllest til en musiker som har preget musikkmiljøet i Norge de siste 40 årene.

Lørdag 22. februar blir det konsert med Shri Lal Sahajpal, Rohini Sahajpal og Niti Ranjan Biswas. Shri Lal kom til Norge i 1974 og har siden jobbet mye for anerkjennelse av klassisk indisk musikk i Norge. Han ledet det første flerkulturelle prosjektet i samarbeid med Rikskonsertene i 1989 og har samarbeidet med flere norske folkemusikere. Shri Lal har en mastergrad i utøvende musikk fra Universitetet i India, og underviser i dag i indisk musikk på tabla, sitar, fiolin og vokal.

Denne kvelden spiller han sammen med datteren Rohini Sahajpal på sitar og Niti Ranjan Biswas på tabla. Rohini Shajpal har fått undervisning i indisk klassisk musikk siden hun var liten, først av faren Shri Lal og senere år har hun vært elev hos den verdenskjente indiske fløytisten Pandit Hariprasad Chaurasia. Rohini har spilt på blant annet Melafestivalen, Molde Jazzfestival, Festspillene i Harstad og turnert med Rikskonsertene.

Tablaspilleren Niti Ranjan Biswas har base i Amsterdam og musikken hans kjennetegnes blant annet av en miks av tradisjon og innovasjon. Han er født i Dhaka, Bangladesh og startet sin musikalske vei da han var fem år gammel. Han har vært elev hos professor Sudhir Kumar Saxena i Baroda, Gujarat, og også studert tabla hos Shri P. K. Shridhar. Også musikerne Pt. Anindo Chatterjee, Yogesh Samsi og Dhruba Ghosh har vært viktige i hans musikalske utvikling.

Konserten er en del av serien Oldtimers som arrangeres på Melahuset våren 2020. Her hylles musikere som har innvandret til Norge og som har hatt stor innvirkning på det norske musikkmiljøet.