Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
3. september 2019
Tid:
19:00-21:00
Pris:
150/250
Nettsted
Sted:
Kulturkirken Jakob
 
hausmanns gate 14, 0182 Oslo
+ Google Map
3. september 2019

“..to initiate into the mysteries”

På denne konserten møter vi gitarist Audun Aschim Steffensen og hans trio bestående av tyske Hanna Rabe på harpe og Axel Skalstad på trommer. Sammen beveger de seg inn i et musikalsk univers inspirert av mystiske fornemmelser som gjemmer seg i det rene og klare.

Hver låt har tittelen til en mytologiske karakter, kjent fra gresk og romersk mytologi. Gjennom albumet tilnærmer trioen seg seg disse karakterene på ulike måter, og sammen stifter vi bekjentskap med kjente vesener som Harpyia, Orpheus, Bacchus, Apollo, Orfeus og Evrydike.

Harpe og akustisk gitar klinger lyrisk og perkusjonen fyller i dybden og skaper rike teksturer rundt sterke melodier. Karakterenes flerdimensjonale egenart speiler lydbildet, pakket inni klare rammer som en trygg veiviser inntil det ukjente.

«MYTHOS» representerer et godt stykke nordisk jazz, med klanger fra
moderne fransk og tysk harpemusikk, tematiske idéer fra
avantgarde-teater og stemninger i retning av filmmusikk. Alt formidlet med et sterkt dramaturgisk lydbilde i tankene, i et akustisk, kammermusikalsk uttrykk.

Audun Aschim Steffensen – gitar
Hanna Rabe – harpe
Axel Skalstad – trommer, perkusjon, ocean harp

Plateslippet markeres med releasekonsert i Jakob Kirke 03. september med Svitlana Kashichiy på visuelle effekter og regi. Slippes digitalt og CD, samt på vinyl i oktober.