Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
16. november 2017
Tid:
19:00-21:00
Pris:
90,-/60,-
Nettsted
Sted:
Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk
 
Brattørkaia 12, 7010 Trondheim
+ Google Map
16. november 2017

Kjønnspolitikk er – og har alltid vært – en sentral del av populærkulturen generelt, og populærmusikken spesielt. Ofte har artister, musikalske uttrykk, eller måter å fremføre på bygget opp om strenge kjønnsnormer og tradisjonelle kjønnsroller. Like ofte har populærmusikken blitt brukt som et verktøy for å utfordre tradisjonelle oppfatninger av kjønn – noe som har skapt ulike former for «skeivhet» eller queerness. I dette foredraget utforskes ulike skeive strategier i en moderne, norsk kontekst: Hvordan bruker norske artister audiovisuelle virkemidler til å utfordre kjønnsnormer i dag? Hva kan dette si oss om kulturen, tiden og samfunnet vi lever i akkurat nå?

Foredragsholder Agnete Eilertsen er musikkviter og har en PhD fra Institutt for rytmisk musikk ved Universitet i Agder. Hun har forsket på sammenhengen mellom populærmusikk, kjønn og identitet, og har skrevet avhandlingen Articulations of Queering Straightness: An analysis of Contemporary Norwegian Pop (2017).

Billetter kr. 60,-/90,-

Kjøpes i døra eller på hoopla.no

Arrangementet er et samarbeid mellom Feminalen og Rockheim.

Feminalen er en musikkfestival, som fokuserer på å bedre kjønnsbalansen i musikkbransjen. Festivalen tilfører Trøndelagsregionen noe nytt, ved å skape en arena for å synliggjøre og hedre dyktige kvinner i musikkbransjen, samt sette kjønnsbalanse på dagsordenen. I tillegg til et musikalsk program, har Feminalen også et faglig innhold, der utfordringer knyttet til kjønn i musikkbransjen diskuteres.