Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
7. desember 2018
Tid:
12:15-12:45
Nettsted
Sted:
Georg Sverdrups hus på Blindern (HumSam-biblioteket)
 
Moltke Moes vei 39, 0851 Oslo
+ Google Map
7. desember 2018

På denne konserten får du oppleve Franz Liszts store mesterverk for klaver, h-mollsonaten. Verket er én sammenhengene sats med dramatikk, tordnende oktaver, lyrisk varme og episke proporsjoner.

Fri entré og åpent for alle
Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program
Franz Liszt: Sonate i h-moll

Om artisten
Christian Grøvlen er født i 1990 i Bergen. Han startet å spille piano som femåring, og er regnet som en av Norges mest spennende og fremadstormende pianister. Som 15-åring startet han å studere under professor Jiří Hlinka, før han fortsatte studiene ved Norges musikkhøgskole under Håvard Gimse og Lars Anders Tomter. Han debuterte i universitetets Aula i Oslo i 2015, og studerte deretter i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Jens Elvekjær. I 2016 mottok han Robert Levin-prisen i Oslo.

Fra Christian var tidlig i tenårene, har han opptrådt som solist, akkompagnatør og kammermusiker. Han har spilt på noen av Norges største festivaler, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Elverum og Vinterfestspillene, og samarbeidet med musikere som Arve Tellefsen, Leif Ove Andsnes, Marianne Thorsen, Johannes Weisser og Eli Kristin Hanssveen, for å nevne noen.

Christian er også komponist, og hans første bestillingsverk ble urfremført av Trondheimsolistene i april 2017. Han første innspilling med verker av Bach er ventet i løpet av sommeren 2017.